• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara'dan direkt yurtdışı uçuşları mümkün olabilir

Ankara'dan direkt yurtdışı uçuşları mümkün olabilir
UDH Bakanı Elvan’ı makamında ziyaret eden Bariş Aydın’ın, Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşlar konusundaki önerisine bakan olumlu karşılık verdi.
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın’ın Ankaralı işadamlarının yurt dışı yatırımlarını daha kolay gerçekleştirebilmesi için gündeme getirdiği “Ankara’dan doğrudan uçuşların sayısının artırılması” önerisine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan destek geldi.
 
ASİAD Başkanı Barış Aydın ve beraberindeki heyet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette “Ankara sevdalılarını bir araya getiren” ASİAD’ın çalışmalarından bahseden Barış Aydın, önümüzdeki dönemlerde tüm Anadolu’ya hitap edecek çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
 
Başkent işadamları için en büyük sıkıntılardan birinin yurt dışına doğrudan uçuş sayısının azlığı olduğunu kaydeden Aydın, “Sanayicimizin, işadamımızın bu konuda derdi büyük. İhtiyacı olan bir parça için yurt dışına çıkması gerekiyorsa, önce İstanbul’a gidiyor, ardından o ülkeye uçabiliyor. Bu da büyük zaman kaybına neden oluyor. Ankaralı işadamlarını kaybetmemek için yurt dışına doğrudan uçuş sayısının artırılması çok önemli. Bu konuda oluşturduğumuz kamuoyuna tüm çevrelerden büyük destek geldi. Sizin de bu sorunumuzun giderilmesine önderlik edeceğinize inanıyoruz” dedi.
 
Aydın’ın önerisine sıcak yaklaştıklarını belirten Bakan Lütfi Elvan, konuyla ilgili bakanlık olarak çalışmaların yapıldığını ifade etti.
 
Bakan Elvan, “Bakanlık olarak bu konuyla ilgili çalışmalarımız bulunuyor. İstanbul’daki havalimanı da bu anlamda kapasitesi üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili bakanlığımıza yönelik bazı teklifler de var. Mutlaka değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, ASİAD’ın yeni açılan modern hizmet binasında da üyelerle en kısa zamanda buluşarak sohbet toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.
Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim