• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Uçak biletini ucuza getirmenin yolları

Uçak biletini ucuza getirmenin yolları
Daha ucuz bilet nasıl bulunur? İşte size yardımcı olabilecek bir rehber...
Havacılık sektörü geliştikçe daha fazla uçuş ve daha fazla havayolu şirketi hayatımıza girdi. Böyle olunca rekabet, rekabet olunca da daha ucuza bilet bulmak mümkün olabiliyor. Peki daha da ucuz bilet nasıl bulunur? İşte size yardımcı olabilecek bir rehber...
 
Son dakikayı beklemeyin.
 
Birçok havayolu şirketi uçuşlarını en az üç ay öncesinden normal fiyatından daha ucuza satışa sunar. Bu yüzden tatil planlarınızı yaparken en az üç ay öncesinden bilet fiyatlarını araştırmaya başlayın.
 
Alternatif havaalanlarını göz ardı etmeyin
 
Birçok şehirde birden fazla havaalanı bulunuyor. Daha az trafiği olan havaalanlarında fiyatlar da daha ucuz oluyor. Özellikle düşük fiyatlı havayolları şirketleri bu havaalanlarını kullanarak dev rakiplerine fiyat açısından uygun alternatifler yaratıyor.
 
Sosyal medyayı takip edin
 
Seyahat şirketleri, havayolları şirketlerinin sosyal medya hesaplarını takip edin. Bu hesaplardan birçok uygun fırsat teklifi yapılıyor.
 
Uçuş fiyatlarını karşılaştıran uygulamalardan birini indirin
 
Skyscanner, Orbitz, Priceline gibi cep uygulamaları hem uçuşları araştırmayı kolaylaştırıyor hem de fiyat olarak karşılaştırma imkanları sunuyor. Böylece en uygun bilet fiyatını gözden kaçırma riskini ortadan kaldırıyor.
 
Web tarayıcınızın "geçmiş"ini temizleyin
 
Bütün bilet siteleri web taraycı datalarını kaydediyor ve buradan sizin seyahat etmeyi isteyebileceğiniz yerleri çıkarıyor ve bunları ucuz fiyatlarla gösteriyor. Ancak siz bileti almak için karar veriyor işlemleri yaptığınızda yüksek fiyatlarla karşılaşıyorsunuz. Gerçek fiyatları görmek için bu sitelere girmeden önce web tarayıcınızın geçmişini silin.
 
Google'da arayın
 
Google'ın uçuş servisi de var. https://www.google.com/flights/ adresinden gitmek istediğiniz noktayı seçip en uygun fiyatları görebilirsiniz. Google bunun için birçok bilet arama sitesinin datasını kullanarak karşılaştırma yapıyor.
 
Yolcu sadakat programları
 
Havayolu şirketlerinin sık uçan yolcuları için sadakat programları yer alıyor. Bunlar size puan kazandırıyor ve birçok kez bedava uçuş yapma imkanı sunuyor. Sık uçmasanız bile bu programlardan kazandığınız puanlarla yılda en az 1 kez ücretsiz uçuş yapma şansınız yüksek. Ayrıca havayolları şirketleri bu programlara üye olan yolcularına çeşitli fırsatlar da sunuyor. Daha az mille uçma, ekstra mil indirimi gibi.
 
Havayolları şirketlerinin web sitelerini takip edin
 
Bu şirketler sadece web sitelerine özel kampanyalar düzenliyor. Bunlar aylık, sezonluk ya da bölgesel kampanyalar olabiliyor.
 
 
Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim