• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Rahmi Koç kararından çok memnun

Rahmi Koç kararından çok memnun
Rahmi Koç, 1972’den beri yönettiği Ford Otosan’ı oğlu Ali Koç’a devretmesini şu sözlerle anlattı: “Otosan’ın kalbimde büyük bir yeri var. Yüreğim rahat olarak ortağımız Ford’un da kararı ile başkanlığıAli Koç’a de

Türk otomotiv sanayisinin öncü şirketlerinden Ford Otosan’ın 1959 yılındaki kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulu Üyesi, 1972 yılından itibaren ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Rahmi Koç, 10 Aralık 2012’de başkanlık görevini oğlu Ali Koç’a devretmişti. Rahmi Koç, şunları söyledi:

“Otosan’ın kalbimde büyük bir yeri vardır. Kuruluşundaki proje safhasından itibaren Otosan ile hep ilgilendim. Bugün Ford Otosan’ın Kocaeli’ndeki fabrikası, Avrupa’nın en modern fabrikalarından biri olduğu gibi ürün kalitesi ve randımanı Ford’un birçok fabrikasından daha iyi seviyede. Otosan’ın 2 milyar dolarlık yatırım süreci içerisindeyiz, dört yeni model çıkaracağız. Ford Otosan, kapasitesi yarım milyon mertebesinde olan, dünya çapında birçok rakibin gıpta ettiği bir şirket oldu.”

Vehbi Bey’in önemi

Şirketin bugünlere kolay gelmediğini vurgulayan Rahmi Koç şöyle devam etti:

“Bugün eriştiğimiz bu noktadan sonra, yüreğim rahat olarak ortağımız Ford’un da kararı ile başkanlığı Ali Koç’a devrettim. Eminim ki, Ali Koç’un liderliğinde yeni nesil, bizden aldığı bayrağı daha da ileriye götürecektir. En büyük teşekkürü babamız rahmetli Vehbi Koç’a ediyorum. Türkiye’de otomotiv sanayinin kurulmasına inandığı ve de rahmetli Menderes’den Henry Ford 2’ye hitaben, kurulacak montaj fabrikasına döviz temin edeceği garantisini veren mektubu alıp götürdüğü için. O mektup olmasaydı, pek muhtemel ki, Ford Türkiye’de bir kamyon montaj fabrikasının yapılmasına müsaade etmeyecekti. O zamanlar memlekette döviz fevkalade kıttı.”
 
Koç ‘Anahtar Biziz’ dedi, filmde oynadı
 
Koç Topluluğu Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı, “Anahtar Biziz!” temasıyla gerçekleştirildi. Bizden Haberler dergisi bu temanın, her sorunun bir çözümü olduğundan yola çıktığını ve anahtarın gerekli bilgiye, disipline ve donanıma sahip kişide bulunmasının önemini vurguladığını belirtti.

 Toplantının, sürpriz bir kısa filmle başladığını yazan dergi, “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un, “Bir an dur ve etrafına bak! Her şey ne kadar durağan ve hareketsiz, sen bir şey yapmadığın sürece!” sözleriyle başlayan filmde, Mustafa Koç’la birlikte topluluk çalışanları da rol aldı. Filmde, başarıyı elde etmek için harekete geçmenin ve kendine inanmanın önemi anlatılırken “Anahtar Biziz” temasına vurgu yapıldı” diye yazdı.
Mustafa Koç, 2013’te yatırımlarının 3.7 milyar dolar olmasını planladıklarını, Köprü ve Otoyol İhalesi’ni de kazandıklarını hatırlatarak burada paylarına düşen payın ise 2.3 milyar dolar olduğunu söyledi.

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 3015 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim