• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Boat Show büyük hedeflerle açılıyor

Boat Show büyük hedeflerle açılıyor
Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen CNR Avrasya Boat Show 15 Şubat 2013'te kapılarını açıyor.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Fuar’da, 300’e yakın üstün performanslı mega yat ve motoryatların ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını bildirdi.

Bu yıl Avrasya Boat Show’un “ziyaretçisiyle katılımcısıyla bambaşka bir fuar olacağını” belirten Erem, “Türkiye’de düzenlenen fuarların içinde metrekaresi en büyük olan fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.
 
DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Avrasya Boat Show’da sergilenecek teknelerin toplam 150 milyon avro değerinde olduğunu söyleyerek, fuarın sektöre 1 milyar dolarlık ciro sağlayacağını belirtti.
 
DÜNYADAKİ 3. BÜYÜK FUAR
 
Dünyada karada yapılan üçüncü en büyük tekne ve yat fuarı olan “CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı”nın altıncısı için geri sayım başladı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından 15-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen dev organizasyona Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) da destek veriyor.
 
Avrasya Boat Show Fuar’ı öncesi düzenlenen basın toplantısında fuarla ilgili açıklamalarda bulunan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Bu sene fuara125 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Sosyal medya üzerinden yaptığımız çalışmaların sonucunu alacağız. Ziyaretçisiyle, katılımcısıyla bu yıl Avrasya Boat Show Fuar’ı bambaşka bir fuar olacak” dedi.
 
"300'E YAKIN TEKNE SERGİLENECEK"
 
Ceyda Erem, Avrasya Boat Show’a 1.000’in üzerinde markanın katılacağını belirterek, “Fuar’da küçük, orta ve mega sınıftan 300’e yakın teknenin sergileneceğini” söyledi. Fuar’ın sektörü sadece ticari açıdan doyurmasının yanında yapılacak seminerlerle sektörü bilinçlendireceğini anlatan Ceyda Erem, şöyle konuştu: “Türkiye’de bir ilk yaşanacak. Uluslararası Deniz Endüstrisi Birliği (ICOMIA) yetkilileri, 18-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek seminerlerde konuşmacı olacak. ICOMIA Çevre Faaliyetleri Müdürü Albert Willemsen ve ICOMIA Teknik Müdürü Udo Kleinitz fuar kapsamında düzenlenen seminerlerde Gezi Tekneleri Yönetmeliği, Süperyat Endüstrisi ve Denizcilik Endüstrisinde Küresel Çevre Mevzuatı ile ilgili bilgi verecek.”
 
Ceyda Erem, satış fiyatı 3 milyon liraya ulaşan üstün performanslı mega yat ve motoryatların sergileneceğini aktararak, “Fuardan bir gün önce 14 Şubat 2013 tarihinde VIP açılışına  Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım da katılacak” dedi.
 
FUAR HER SINIFA HİTAP EDECEK
 
DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da, fuarda satış fiyatı 5 bin TL’den başlayarak, 3 milyon avroya kadar tekne olduğunu ifade ederek, “Avrasya Boat Show’da sergilenecek ürünler her kesime hitap ediyor. Bu yüzden bu fuar yanlıca üst sınıfı değil her kesimi heyecanlandıracak. Fuar sektöre 1 milyar dolarlık ciro sağlayacak” diye konuştu.
 
Fuarın 85 bin metrekare alanda  düzenleneceğinin bilgisini veren Sirkecioğlu, Avrasya Boat Show’da sergilenecek teknelerin toplam değerinin 150 milyon avro olduğunu söyledi.
 
Fuardan notlar:
 
Ödüllü tekneler görücüye çıkıyor.
 
-“Açık hava alanı” felsefesi ile tasarlanan Azimut 55-S,
-olağanüstü çarpıcı detaylara sahip spor bir tekne olarak dikkat çeken Targa 62 GT,
-yeni snıf Virtess 420, “2012/13 European Yacht of the Year” ödülüne aday Sun Odyssey 469,
-mega yat izlenimine sahip Squadron 65,
-kuyruklu motor (sterndrive) özelliğine sahip ilk flybridge’li model olan Prestige 350
-çok sayıda ödülün sahibi olan Prestige 500S
CNR Avrasya Boat Show'da dikkat görülebilecek tekneler arasında bulunuyor. 
 
EN BÜYÜK TEKNE NUMARİN 78
 
Türkiye’nin önde gelen performans yat üreticisi Numarine, 78 HT modelinin 2013 versiyonu ile CNR Avrasya Boat Show'un en büyük teknesi olma özelliğini taşıyor. Yurt dışında oldukça ilgi gören bu model 24 metrelik uzunluğuna rağmen 38 knota kadar ulaşan hızı, şık ve modern çizgileri ile rakipleri arasında öne çıkıyor.
 
EN BÜYÜK YELKENLİ HANSE 575
 
Dünyanın en büyük üç yelkenli üreticisinden biri olan Almanya merkezli  Hanse Yachts’ın en yeni modeli Hanse 575 Türkiye’deki yelken severlerin karşısına ilk defa Avrasya Boat Show’da çıkacak. 17,5 metre uzunluğu ile fuardaki en büyük yelkenli tekne unvanına sahip Hansa 575, inanılmaz hacim sunan yaşam alanları, kolay seyir için tasarlanmış kokpiti ve tam otomatik şişme bot garajıyla fark yaratıyor.
 
OLAĞANÜSTÜ SPOR MODEL TARGA 62
 
Çarpıcı görünümlü ve gücünden şüphe duyulmayan spor bir tekne olarak dikkat çeken Targa 62 GT, iç tasarımı ve donanımlarıyla da büyülüyor. 19.37 m uzunluğundaki tekne, nefis kokpit düzenlemesiyle konfordan asla ödün vermeden muhteşem zamanların geçirilmesine olanak tanıyor.
 
boat_show_2.jpg
 
Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim