• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Bilişim projelerinin %80’i başarısız oluyor

Bilişim projelerinin %80’i başarısız oluyor
Harvard Üniversitesi’nde yapılan ‘bilişim projeleri’ konulu araştırmaya göre dünya genelinde başarıya ulaşmış bilişim projelerinin oranı yüzde 20 seviyesinde olduğu açıklandı.

 

Harvard Üniversitesi’nde yapılan ‘bilişim projeleri’ konulu araştırmaya göre dünya genelinde başarıya ulaşmış bilişim projelerinin oranı %20 seviyesinde olduğu açıklandı.
 
Dünyada geliştirilmiş bütün projeleri kapsamına alan araştırmada başarılı projelerin oranı %20 iken, kullanılabilir olarak nitelenen projelerin oranı ise toplamda %40 olarak belirtiliyor.
 
Araştırma sonuçlarını wise.tv ’ye yorumlayan Yazılım Uzmanı Mustafa Eşgin sonuçların şaşırtıcı olmadığını söyledi:
 
“Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırma bize şu mesajı veriyor: Bilişim projeleri çok riskli projelerdir. Çok emek harcanır, çok fazla zaman sarf edilir  çok kaynak kullanılır, ama gelinen noktada yüzde 20 ölçeğinde memnuniyet doğurmuş bir resimle karşı karşıyayız.”
 
Türkiye’de ve dünyada geliştirilen yazılım projelerini değerlendiren Eşgin projelerin nasıl başarılı olabileceğine ilişkin ipuçları verdi: “Ulusal ölçekte değerlendirmeler yaparsak, yazılım projelerinin iplementasyonları çok önemli operasyonlardır. İşin hem sosyolojik hem de teknik tarafı vardır. Teknik taraftaki sorunları aştığınız takdirde iplementasyonların başarılı olması için; finansörün inanması, sponsorun inanması, iyi bir takım oluşturma, doğru zamanlama, doğru kaynak planlaması, ekibin inanması ve iş süreçlerinin analiz edilmesi gerekiyor. Tüm bunlar bir araya gelirse başarıya ulaşılır.”
 
Başarı için uluslararası standartlara da uyulması gerektiğinin altını çizen Eşgin şunları söyledi: “Uluslararası standartlar doğruluğu kanıtlanmış kurallar bütünüdür. Özellikle yazılımda bu kurallar hayati önem taşıyor. Bu standartlara uymak başarı için gerekli koşullardan biri."
 
Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim