• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Denetim için İstanbul’a 5 yeni kantar kuruluyor

Denetim için İstanbul’a 5 yeni kantar kuruluyor
İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü istiap haddini aşan kamyonların denetimi için İstanbul’a 5 yeni kantar daha kuruyor. Kantar sayısının 7’ye çıkması ile daha da yoğunlaşacak.

Denetim için İstanbul’a 5 yeni kantar kuruluyor

İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü istiap haddini aşan kamyonların denetimi için İstanbul’a 5 yeni kantar daha kuruyor. Kantar sayısının 7’ye çıkması ile daha da yoğunlaşacak.

İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu müdürlüğün yetkisi dahilinde yapılan denetimlerde en çok karşılaşılan ve ceza kesilen durumun tonaj aşımları olduğunu söyledi. Kamyonların yük alma aşamasında belirlenen istiap hadlerinin çok üstüne çıktığını ve tonajın aşıldığını ifade eden Yüceulu, denetimlerin şu an için iki noktada yapıldığını ifade etti. Bu noktaların ikisi de aynı zamanda İstanbul’a giriş noktası. Yüceulu, biri Çamlıca gişelerinde diğeri de Mahmutbey gişelerinde yer alan iki kantarda denetimlerin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Yeni kantarlar geliyor

Yüceulu, İstanbul geneli için yetersiz kalan bu kantarlara bu yıl içinde 5 tane daha ekleneceğinin böylece denetim yapılan nokta sayısının 7’ye çıkacağını açıkladı. İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu bu kantarların; Kınalı – İstanbul arasında Kınalı Köprülü kavşağı Silivri, Kemerburgaz- İstanbul arasında Kemerburgaz Köyü 230 no’lu bölümde, İzmir- İstanbul arasında Karayolları Tuzla Bakım Evi’nde,Yalova- İzmit arasında Karamürsel- Tepeköy mevkiinde ve Kapıkule Edirne yolu üzerinde kurulacağını dile getirdi.

Denetim karargahı da 2010’da hizmette

Ali Rıza Yüceulu bu yıl içinde hayata geçirmeyi hedefledikleri bir başka projeden de söz etti. Bu proje ile Çamlıca gişelerinin yanına 250 metrekare büyüklüğünde, içinde İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, trafik, sağlık, maliye ve tarım müdürlüğü elemanlarının kullanacağı bir bina yapılacak. Ekipler İstanbul’a dolu gelen kamyonların taşıdığı malların kendi faaliyet alanlarına uygunluğunu denetleyecek. Yüceulu, bu sayede İstanbul’u giriş ve çıkışlarını tam bir denetim altına alınacağını vurguladı. 2010 yılı sonuna kadar hayata geçecek projenin yatırımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını belirten Yüceulu bir başka noktaya daha dikkat çekti. Çamlıca gişelerinde sağ şeritten gelen kamyonların denetim altına alınmasına karşın, bazı kamyonların sol 2 şeridi kullanarak kaçtığını kaydeden Yüceulu bunun önüne geçmek için de Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğünün söyledi.

2009’da ceza yağdı

İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu 2009’da yapılan denetimleri de anlattı. İstanbul’da geçen sene yük ve yolcu taşıyan 336 bin 515 aracın denetlendiğini belirten Yüceulu “4925 sayılı kanuna göre 4 bin 526 adet araca cezai işlem yapmışız. Burada korsan da var, kantarda var hepsi var. 15 trilyon 336 bin 306 lira ceza kestik. Karayolu Trafik Kanununa göre ise bin 882 adet araca cezai işlem yaptık. Toplamda 6 bin 408 araca cezai işlem yapmışız. Bu korsan taşımacılıkta olabilir, tonajda olabilir. Karayolu Trafik Kanunu’na göre kesilen cezaları da alırsak toplamda 18 trilyon 465 bin 765 lira ceza uyguladık” diyerek cezaların mali profilini gözler önüne serdi.

Kaynak: tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 20498 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim