• BIST 13741.89
  • Altın 6279.1
  • Dolar 46.1071
  • Euro 53.2303
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Oto kiralayıp satan çete yakalandı

Oto kiralayıp satan çete yakalandı
Oto kiralama şirketlerinden sahte kimlikle kiraladıkları otomobilleri sahte belgeler düzenleyerek satan biri kadın iki kişi yakalandı.

OTO KİRALAYIP SATAN ÇETE YAKALANDI

Oto kiralama şirketlerinden sahte kimlikle kiraladıkları otomobilleri sahte belgeler düzenleyerek satan biri kadın iki kişi yakalandı.

Zanlıların son bir ay içinde 9 otomobili sattıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir oto kiralama şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada kiraladıkları otomobili satmaya çalışan Hatice A.(51) ile Atalay Y.(33) ü gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte sahte sürücü belgeleri, kimlikler ve satış vekaletleri ele geçirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan zanlıların sahte belgelerle otomobil kiraladıkları daha sonra ruhsat sahibi adına sahte kimlikler hazırlayarak otomobiller için 3 -5 bin lira düşük fiyatta satış ilanı verdikleri öğrenildi. Sahte kimliklerle otomobili sanki sahibiymiş gibi satışını yapan çete elemanlarının daha sonra ortadan kayboldukları tespit edildi.

Poliste verdikleri ifadelerinde suçlarını kabul eden zanlılardan Hatice A. ”Ben hazırlanan sahte kimliklerle ruhsat sahibinin yerine geçiyor. Otomobilin satışını noterde yapıyordum. Otomobil başına bana 1000 lira ödüyorlardı” dedi. Zanlıların son bir ay içinde Bursa’da 2, Yalova’da bir ve İstanbul’da 6 olmak üzere toplam 9 otomobilin satışını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Yetkililer şebekenin diğer üyeleri ile sahte kimlik, sürücü belgesi ve satış vekaleti hazırlayan 'Hacı Dayı' lakaplı kişiyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim