• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Çubuklu-Kanlıca yolunun yapımı başlıyor

Çubuklu-Kanlıca yolunun yapımı başlıyor
Beykoz’da hayata geçecek olan “Çubuklu-Kanlıca Sahil Yolu Projesi” yle sahil şeridi 10 m genişleyecek, ilçe sakinleri düzenli, ferah yürüyüş parkurlarına ve aktivite alanlarına kavuşacak.

Beykoz sahilinin çehresini değiştirecek ve ilçeyi çekim merkezi haline getirecek projenin ilk etabında Çubuklu-Kanlıca arasındaki bin 200 m’lik alan düzenlenecek. Burunbahçe’ye kadar olan kısmın projeye dâhil edilmesiyle toplamda 3 km’lik sahil yolu kazanılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle geliştirilen proje 2014 yılı içerisinde başlıyor.

Sahil 10 m genişliyor

Beykoz’un prestij projeleri arasında yer alan çalışma kapsamında sahil, çift taraflı olarak ve kazıklar çakılarak denize doğru 10 metre genişletilecek. Bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş parkurları, balık tutma iskeleleri, 2,5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeleri, dinlenme alanları ve sahile görsel güzellik katacak aydınlatma sistemleri yapılacak.

Turizm, eğitim, spor ve kültür kenti olarak gelişen ilçemizde önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Bu proje turizmin gelişmesi kadar, sahili kullanan araçlar ve özellikle yayalar için de çok önemli. İnsanımız artık herhangi bir saatte güven içerisinde ve keyif alarak sahil boyunca yürüyebilecek. Bununla birlikte İSKİ arıtma tesislerinden başlayarak 200-220 dönümlük alanda Şehir Parkı’nın yapılması planlanıyor. Beykoz Anadolu Yakası’nın en güzel sahil yoluna kavuşmuş olacak. Sahilimiz sosyalleşen bir mekân haline gelecek. Doğaya ve çevreye uygun malzemeler, ürünler kullanılacak. İlçemize ve kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim