• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Otobüslerde 'habersiz denetim' yapılacak

Otobüslerde 'habersiz denetim' yapılacak
Uzun mesafeli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadığını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde emniyet görevlileri otobüslere binerek habersiz denetim yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi amacıyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere denetimlerin artırılacağını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye'de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı, can ve mal kayıplarının yaşandığı trafik kazalarında son zamanlarda artış gözlendiğine ve bu kazaların çoğunlukla sabah 03.00-07.00 saatleri arasında gerçekleştiğine dikkati çekildi.

Açıklamaya göre, bu kazalar, yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geliyor ve otobüslerin uzun mesafelerde dahi tek şoför tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor.

Habersiz denetimler yapılacak

Ayrıca açıklamada, özellikle uzun mesafeli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadığını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde emniyet görevlilerinin sivil olarak otobüslere bineceği ve habersiz denetimler gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu denetimlerde şehirlerarası yolcu otobüslerinde yedek şoför bulunup bulunmadığı, şoför veya yedek şoförlerin çalışma ve dinlenme süreleri ile hız limitlerine uyup uymadıklarının tespiti amacıyla takograf kayıtları titizlikle incelenecek, takograf cihazında takılı sürücü belgesi ile şoförün aynı kişi olup olmadığı özellikle kontrol edilecektir.

Denetimler özellikle büyük şehirlerin girişleri ile şehirlerarası karayolu güzergahlarında uygun noktalarda yapılacak olup, seyahat eden yolcularımızın şikâyet ve yakınmalarına sebebiyet verilmeden en kısa sürede tamamlanacaktır."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim