• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar sürüyor

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar sürüyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Akdeniz Sahil Yolu'nu geliştirmek için yapılan çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada, Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur-Gazipaşa-Alanya ve Antalya'yı birbirine bağlayan 487 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu'nu yüksek standarda kavuşturmak için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Mersin-Erdemli arasındaki 41 kilometrelik kesimin sıcak kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlandığını ifade eden Elvan, "446 kilometrelik Erdemli-Silifke-Anamur-Gazipaşa-Alanya-Antalya Yolu'nun 363,5 kilometresini bölünmüş yol haline getirdik. Bu yolun 204 kilometresini de sıcak asfaltla kapladık" diye konuştu.

23 tünel yapılıyor

Bakan Elvan, Erdemli–Silifke–Anamur yolunun 64,5 kilometrelik kesiminde bölünmüş yol ve sıcak asfalt çalışmalarının sürdürüldüğüne işaret ederek, 20 kilometrelik Aydıncık-Gözce yolu ve 22 kilometrelik Tenzile-Kaledran yolunun ihale hazırlıklarının ise devam ettiğini bildirdi.

Güzergahın standardını yükseltmek için 23 tünel projelendirdiklerini anlatan Elvan, "Bu güzergahta bulunan Boğsak Tüneli'ni 18 Mart 2014 tarihinde açmıştık. Gazipaşa-Alanya-Antalya yolunda ise 18 kilometre uzunluğundaki tünelli kesimin proje ve kamulaştırma çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte yapım çalışmalarına başlayacağız" dedi.

2016 yılında tamamlanıyor

Bakan Elvan, Akdeniz Sahil Yolu'nun 2016 yılı sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yüz akımız Akdenizimizin yol çilesini bitiriyoruz. Güvenli ve yüksek standartlı bir yol ağı tesis edebilmek için dağları deliyor ve Akdeniz'in iki yakasını bölünmüş yolla birbirine bağlıyoruz. Bu yolun tamamlanması ile daha önce 7 saat olan seyahat süresi 5 - 5,5 saate inecek. Trafik güvenliği ve seyahat konforu da artacak.  Bu sahil yolunun açılmasıyla birlikte Anamur ile Aydıncık-Bozyazı arasındaki seralarda üretilen sebzelerin ve Mersin’in eşsiz muzunun, çileğinin, limonunun, narenciyesinin iç pazarlara ve Mersin Limanı üzerinden dış pazarlara ulaşması kolaylaşacak. Yine bu yol sayesinde Gazipaşa Havalimanı’na ulaşım da kolaylaşacak. Bölgenin turizm potansiyeli daha da artacak."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim