• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Türk işadamına Avrupa'da tarihi görev

Türk işadamına Avrupa'da tarihi görev
Dünyadaki asfalt sanayine yön veren Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği Başkanlığı’na, Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği Başkanı Ayberk Özcan seçildi.

Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD), uluslararası bir teşkilatta Türkiye adına başkanlığı üstlendi.

2006 yılından bu yana Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği (EAPA)’nin yönetiminde görev yapan, son üç yıldır da başkan yardımcılığını sürdüren ASMÜD Başkanı Ayberk Özcan, artık bu önemli birliğin yeni başkanı. Kısa süre önce Paris’te gerçekleşen genel kurulda oybirliğiyle EAPA’nın başına getirilen Ayberk Özcan, Türkiye’nin güçlü sesi olarak Avrupa’da çalışmalarını sürdürecek.

TÜRKİYE EN ÜST DÜZEYDE TEMSİL EDİLİYOR

ASMÜD VE EAPA Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Özcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa’da üstlendikleri bu önemli görevin kendilerini çok mutlu ettiğini, sorumluluklarını bir kat daha arttırdığını söyledi. Avrupa ülkelerinin asfalt endüstrisini temsil eden sivil toplum kuruluşları ve firmalarını çatısı altında toplayan bu birliğin başkanlığına Türkiye’nin getirilmesinin gurur verici olduğunu vurgulayan Başkan Özcan şöyle devam etti:
“Bu sayede Türkiye asfalt endüstrisi, Avrupa'da en üst seviyede temsil edilmeye, birliğin tüm çalışmaları ve lobi faaliyetlerinde daha aktif ve etkin rol oynamaya başlamıştır. Avrupa çapında asfalt endüstrisinin gelişmesi için etkin çalışmalar yapmak amacıyla 1973 yılında kurulan ve genel merkezi Brüksel'de bulunan bu çatı yapının Avrupa’dan ve Avrupa dışından çok sayıda üyesi bulunmaktadır.”

SEKTÖRÜ TEMSİL EDEN TEK STK

Başkan Özcan, Türkiye  Asfalt Müteahhitleri Derneği olarak yol ve asfalt endüstrisine bilgi, teknoloji ve hizmet üretenlerin işbirliğini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. Ayberk Özcan, şunları söyledi:
 “1996 yılında kurulan derneğimiz sektörü geliştirmek, asfalt işlerinin daha bilinçli ve başarılı yapılabilmesini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliğine önem veriyor, gelişmeleri yakından takip ederek sektöre katkı sağlayıcı girişimlerde bulunuyor. Asfalt endüstrisinde özel sektörü temsil eden ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olarak da başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü ile kuruluşundan bu yana iletişimini etkin bir şekilde sürdürüyor, işbirliği içinde çeşitli aktiviteler düzenliyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.”

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim