• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Güzeldere Geçidi yerini tünele bırakacak

Güzeldere Geçidi yerini tünele bırakacak
Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan ve araçla 45 dakikalık tırmanış gerektiren Güzeldere Geçidi güvenli bir yola dönüştürülüyor.
Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan ve "32 virajlar" olarak bilinen Güzeldere Geçidi, 400 milyon liralık yatırımla sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkarılarak daha rahat ve güvenli bir yola dönüştürülecek.
 
İran ile yapılan sınır ticaretinde hayati önem taşıyan ve Esendere Sınır Kapısı'na giden araçların geçiş noktasındaki yolda uygulanacak proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlandı. Van-Başkale karayolunun 80'inci kilometresinde yer alan, keskin ve zorlu virajlarıyla özellikle kış mevsiminde çok sayıda ölümlü trafik kazasına neden olan 2 bin 730 metre rakımlı Güzeldere Geçidi'ne 3 kilometre uzunluğunda çift şeritli iki tünel inşaa edilecek.
 
Sürücülerin daha güvenli yolculuk yapmasına imkan sağlayacak projenin tamamlanmasıyla büyük araçların 45 dakika süren zorlu tırmanışı 5 dakikaya indirilecek.
 
Projenin tamamlanmasıyla 22 kilometrelik tırmanış yolculuğu yerini 3 kilometrelik düz bir tünele bırakacak.
 
Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlatılan tünel çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
 
Gülhaş, Gürpınar'ın Hoşap mahallesi sınırlarından başlayarak, Başkale ilçesinin Hakkari sınırına kadar devam edecek yol çalışmaları kapsamında, 3 kilometrelik tünel de dahil 55 kilometre mesafeli duble yol yapılacağını kaydetti.
 
Bu yatırım için 400 milyon liralık bir harcama yapılacağı bilgisini veren Gülhaş, hedeflerinin projeyi 4 yıl içinde hayata geçirmek olduğunu ifade etti.
 
Gülhaş, projenin bölge için çok önemli olduğunu, bitmesi durumda vatandaşların daha konforlu seyahat edeceğini, yolculuk sürelerinin kısalacağını ve araçlardaki yakıt ile diğer masraflarının yarı yarıya düşeceğini belirtti.
 
Güzeldere Geçidi'nin yanı sıra kentin birçok noktasında ayrı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Gülhaş, bölgeye ciddi oranda yatırımlar yapıldığını, artık yol standartlarının çok üst düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 1811 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim