• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

TCDD, İZTO Başkanı Demirtaş'a yanıt verdi

TCDD, İZTO Başkanı Demirtaş'a yanıt verdi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), yaptığı açıklamayla İzmir Ticaret Odası(İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açıklamalarına açıklık getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), yaptığı açıklamayla İzmir Ticaret Odası(İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açıklamalarına açıklık getirdi.

Bugün gazetelerde yer alan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın TCDD'yi itham eden açıklamaları hakkında açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü TCDD'nin açıklamasına şöyle denildi:
 
"1-Açıklamalar tutarsız ve TCDD’yi itham eder içeriktedir.
 
2- İzmir Limanının “İşletme Hakkının Devri” için 30 Aralık 2004 tarihinden beri TCDD, Özelleştirme İdaresi ve Özelleştirme Yüksek Kurulu gerekli tüm plan ve programları yapmış, bu kapsamda iki kez ihaleye çıkılmış, ancak koşullar oluşmadığından ihaleler iptal edilmiştir. Aynı süreç hâlâ Özelleştirme İdaresince devam ettirilmektedir.
 
3-Bu süreçte TCDD,  limanın özelleştirme kapsamında olmasına bakmaksızın donanım, tarama, personel ihtiyacının karşılanması gibi konularda üzerine düşeni yapmış ve yapmaya devam etmektedir.
 
4- Alınan yönetsel tedbirlerle 20 bin civarında olan kruvaziyer turist sayısı 20-25 kat artırılmıştır.
 
5-İzmir Ticaret Odası yönetimi ile gerçekleştirilen toplantılarda, İzmir Ticaret Odası’nın bütün talepleri yerine getirilmiştir.
 
6-Türkiye’de kamunun işlettiği bir limanın işletme hakkının hangi yöntemle nasıl devredileceği, bunun hangi kurumlar eliyle yapılacağı bellidir.
 
7-Hal böyleyken, İzmir Ticaret Odası Başkanının “Limanı biz işletelim diyoruz. Ama bunu kabul ettiremiyoruz. TCDD’nin ‘yük gelir, indiririz” mantığıyla bu iş devam edemez” şeklindeki açıklamaları hiçbir yasal ve mantıksal dayanağı olmayan açıklamalardır.
 
8- TCDD liman işletmeciliği de dâhil, faaliyet alanıyla ilgili özel sektör işbirliğini yasalar çerçevesinde en üst düzeyde benimsemekte ve uygulamaktadır.
 
9-Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, limanın(üçüncü kez) işletme hakkı devri ihalesi hazırlıkları devam etmektedir.
 
10-Dünyanın hiçbir yerinde medya üzerinden liman işletme politikaları belirlenmediği gibi, elini taşın altına koymadan sadece konuşarak sorunların çözüldüğü de görülmemiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim