• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Global, Barcelona Limanı'nı satın aldı

Global, Barcelona Limanı'nı satın aldı
Mehmet Kutman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş., Barcelona Port İnvesment'daki hissesini yüzde 62'ye yükselterek hakim ortak konumuna geldi.

Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri'nin, Royal Caribbean Cruises ile ortak olduğu Barcelona Port Investments vasıtasıyla Barcelona Limanı'nı işleten Creuers del Port de Barcelona Şirketinin yüzde 100'ne sahip olurken, Barcelona Port İnvestments'deki hissesini yüzde 62'ye yükselterek hakim ortak konumuna geldi.

Global Liman İşletmeleri halihazırda Kuşadası Ege Ports, Antalya ve Bodrum'da yolcu limanı işletiyor. Global Yatırım Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan Barselona limanını işleten Creuers del Port de Barcelona'nın, aynı zamanda Malaga limanını işleten şirketinin çoğunluk, Singapur limanını işleten şirketin ise azınlık hisselerine sahip durumda olduğunu kaydetti. Açıklamada Creuers'teki hisselerin ne bedelle alındığı ve finansman hakkında bilgi verilmedi.

Global Yatırım Holding'in KAP'a yaptığı özel durum açıklaması aynen şöyle;

"Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"), RCL Cruises Ltd. ile ("RCL") ortak olduğu Barcelona Port Investments, S.L ("BPI") vasıtasıyla, Barselona Limanı'nı işleten ve Malaga Limanı'nın %80 hissesi ile Singapur Limanı'nın %40'ına sahip olan Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers") unvanlı şirketin toplam %43 hissesini halihazırda devraldığını ve Creuers'teki bakiye hisseleri devralarak ("Hisse Devri") çoğunluk ortak olmak üzere, Creuers'deki diğer hissedarlar World Duty Free Group Espa a, S.A. ve Vapores Suardiaz Mediterr neo, S.A. ile 20 Haziran 2014 tarihinde bağlayıcı ve nihai nitelikte bir Hisse Devri Sözleşmesi ("Sözleşme") imzaladığını 20 Haziran 2014 tarihli özel durum açıklamamızla duyurmuştuk.

Geçtiğimiz süreç içerisinde Sözleşme'de tanımlanmış olan ön şartlar için gerekli başvurular yapılmış olup izin ve devralma çalışmaları devam etmektedir.

Diğer yandan RCL ile yapılan görüşmelerde, izin ve önşartların tamamlanmasını müteakip BPI'ın Creuers'in söz konusu %57 hissesini devir alması ve eşzamanlı olarak Global Liman'ın BPI'daki mevcut hisse oranının %62'ye çıkarılması hususunda mutabakata varılarak bugün itibariyle sözleşme imzalanmıştır. Böylelikle, Hisse Devri'nin tamamlanması ile birlikte Global Liman'ın BPI'daki hisse oranı %62, BPI'in Creurs'deki hisse oranı %100 olacak, hisse devir tarihinden itibaren Creuers'in finansal sonuçları, Global Liman üzerinden Şirketimizin konsolide mali tablolarına tam konsolidasyon esası ile dahil olacaktır."

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim