• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

SOCAR, 'Goldman Sachs' ile görüşecek

SOCAR, 'Goldman Sachs' ile görüşecek
SOCAR, Petlim Limancılık AŞ'de sahip olduğu hisselerin devri hususunda Goldman Sachs'a müzakere hakkı tanıdığını bildirdi.

SOCAR Turkey Enerji A.Ş. (STEAŞ), yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş. de sahip olduğu hisselerin devri hususunda Goldman Sachs'a müzakere hakkı tanıdığını bildirdi.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Petlim Limancılık ile ilgili olarak Goldman Sachs International (GS) ve STEAŞ ile yaptıkları görüşmeler hakkındaki 3 Şubat 2014 tarihli özel durum açıklamalarını takiben, şirketleri ve STEAŞ'ın yüzde 100 iştirakleri olan Petlim Limancılık da sahip oldukları hisselerin devri hususunda GS'a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını duyurdu.

Tasarlanan işlem, Petlim hisselerinin yüzde 30'unun, 250 milyon dolar bedel ile GS'a satılmasını içeriyor. Yapılacak sözleşmede GS'ın ilgili yatırımdan zarar görmesini engellemek adına STEAS tarafından kendisine ilgili hisseleri satma hakkının da tanınmasının beklendiği ifade edilen açıklamada şunları da kaydedildi:

"Mevcut durumda GS, henüz imza işlemi tamamlanmamış olan tasarlanmış bu işleme ilişkin şirketimiz ile münhasıran görüşme hakkına haizdir. Bahsi geçen münhasırlık yetkisi haricinde, ilgili hisse devir işlemine ilişkin tarafları bağlayıcı herhangi bir anlaşma akdedilmemiştir. Öngörülen hisse devir işleminin tamamlanması, alışılagelmiş şekilde, hukuki inceleme sürecinin kabul edilebilir şekilde tamamlanmasına, nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasına, dahili ve harici gerekli olan tüm izinlerin STEAŞ, şirketimiz ve GS tarafından alınmasına ve pazar koşullarında herhangi bir olumsuz değişimin yaşanmamasına bağlıdır."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim