• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kasımpaşa Tersanesi 'yat limanı' oluyor

Kasımpaşa Tersanesi 'yat limanı' oluyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Haliç Tersanesi'nin içinde bulunduğu bölgede yat limanı oluşturulacağını ve iki ayrı 5 yıldızlı otel inşa edileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kasımpaşa Tersane bölgesinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kasımpaşa'daki Tünel inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Elvan, Haliç-Port adını verdikleri projeyle ilgili de brifing aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Elvan, Yap-işlet-devret kapsamında ihaleyi alan şirketin 1.4 milyon liralık bir harcamayla bölgede yatırım yapacağını söyledi.

Bakan Elvan, "Burada devletin kasasından tek kuruş çıkmadan, hem özel sektör yatırım gerçekleştirecek hem de devlete para aktaracak. Diğer taraftan, İstanbul turizmine çok önemli katkı sağlayacağız. Bu proje sayesinde İstanbul'daki turist sayısının 1 milyon civarında artması öngörülüyor. Burada iki ayrı 5 yıldızlı otel olacak. Diğer yandan ticari alanlar, ofis alanları, cami olacak" dedi. 
 
5 YILDIZLI İKİ OTEL OLACAK

Vatandaşların Haliç'e çok fazla ulaşma imkanlarının olmadığını anlatan Bakan Elvan, "Artık vatandaşlarımız Haliç'le bütünleşecekler. Burada kullanılmayan binalar, hangarlar söz konusu. Mevcut dokuyu koruyarak bir çalışma gerçekleştirilecek. İki yat limanı oluşturulacak burada. Her birinde 70 yat kapasitesi olmak üzere. Bu bölgedeki kötü görünüm tamamen ortadan kalkacak" diye konuştu.
Elvan daha sonra, Haliç Tersanesi'nin de içinde olduğu proje alanının haritasını ve projeyle birlikte yaşanacak değişikliğin fotoğraflarını gazetecilere gösterdi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim