• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Konya ihracatçısı navlun desteği istiyor

Konya ihracatçısı navlun desteği istiyor
Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, limanlara ulaşım için Konya ihracatçısının navlun desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.
KSO'dan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı bürokratları ile Konya Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda, kentin sanayi üretimi, ihracat potansiyeli ve sorunları ele alındı, rekabet gücünü artıracak konularla ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu. 
 
Kütükcü, toplantıda Konya sanayisi, organize sanayi bölgeleri ve projeler hakkında bilgi verdi. Konya'da sanayinin son yıllarda önemli ivme kazandığını ifade eden Kütükcü, bu yükselişin devam etmesi için yeni açılımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 
Ekonomi Bakanlığından, teşviklerin sektörel ağırlıklı kurgulanmasını isteyen Kütükcü, limanlara ulaşım maliyetinin Konya sanayicisinin rekabet gücünü olumsuz etkilediğini belirtti.
 
Bu konuda katkı beklediklerini kaydeden Kütükcü, "Konyalı ihracatçılarımızın özellikle limanlara ulaşım konusunda navlun desteğine ihtiyacı var. Konyalı ihracatçıya sağlanacak en önemli destek navlun desteğidir. Konya sanayisi, aldığı desteği ülkeye fazlasıyla geri kazandıracaktır” ifadesini kullandı.
 
Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Alper Kurtoğlu da yatırım, üretim ve ihracat konularının Türkiye için çok önemli olduğunu, Konya’nın bu alanlarda çok ciddi potansiyeli bulunduğunu kaydetti. 
 
Konya’da güçlü olduğu sektörlerin yanı sıra potansiyelini tam ortaya çıkaramayan sektörlerinin de bulunduğunu vurgulayan Kurtoğlu, bu konularda Konya Sanayi Odası ile daha fazla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi. 
 
Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü Sanayi Sektörleri Analiz Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay da Konya'nın üretim ve ihracatta yaşadığı sorunları yerinde görmek ve bu konularda çalışmalar yapmak için geldiklerini belirtti.
Toplantının ardından Ekonomi Bakanlığı yöneticileri, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikaları gezdi.
 
Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim