• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kenan Yavuz'dan Demirtaş'a 'Hodri meydan'

Kenan Yavuz'dan Demirtaş'a 'Hodri meydan'
SOCAR CEO'su Kenan Yavuz, Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması önerisini "Öyle yağma yok" sözleriyle eleştiren İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'a "Önce yatırım yapsın sonra konuşsunlar" dedi

Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması gerektiği yönünde açıklama yapan Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, bu sözlerini eleştiren İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'a "hodri meydan" dedi. Demirtaş'ın, "Yavuz'un Socar'ın yaptığı limana iş ve para kazandırmak için konuşma yapması doğru değil. Öyle yağma yok" sözlerini değerlendiren Yavuz, "Demirtaş'la bu konuyu istediği her ortamda tartışmaya hazırım. Ben 400 milyon dolar yatırım yaptım, konuşmak hakkım. Onlar da böyle yatırım yapsınlar ve sonra konuşsunlar" dedi. Yavuz, "Hem fikrin anası ben değilim. Bu fikri ilk ortaya koyan rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'dır" diye konuştu.

350 milyon dolar

Petkim Limanı'na yatırım yaparak ellerini taşın altına koyduklarını dile getiren Yavuz, "Benim limanımla ilgili bir kapasite sorunum yok. Ayrıca Nemrut'ta çok sayıda liman var. Demirtaş da bu parayı harcasın, eşit koşullara gelelim. Ondan sonra konuşsun. Deniyor ki, devlet gelsin Alsancak Limanı'na 350 milyon dolar daha harcasın, liman da işlerlik ve rekabetçilik kazansın. Böyle bir şey olur mu? O zaman bu limanın kaldırılmasına karşı çıkanlar gitsinler devletten bu limanı satın alsınlar ve bu istedikleri yatırımı yapsınlar. Yatırım yapmak isteyen cebinden yapar" diye konuştu.

İzmir'e engel iddiası

"Demirtaş, nostalji ve hamaset yapıyor" diyen Yavuz, "Oysa konuyu bilimsel ve teknik açıdan tartışmamız gerekiyor. Değişime direnmek sonuç vermez. Ekrem Demirtaş statükoyu savunuyor. Bu değişim kendini İzmir'e dayattı. Artık, İzmir'in Alsancak'taki konteyner Limanı'na ihtiyacı kalmadı. Alternatifi özel sektör oluşturdu. İzmir de Türkiye de büyük bir dönüşüm içinde. Alsancak'taki konteyner Limanı İzmir için büyük bir engeldir. Devlet para harcasın, ben keyfini süreyim mantığı eski Türkiye mantığındır. Yeni Türkiye'de böyle bir şey yoktur" dedi. 

Yavuz, "Aliağa, İzmir'de değil mi, Demirtaş neden Alsancak'ı İzmir'de sayıyor da Aliağa'yı saymıyor. Demirtaş, Alsancak Limanı'nda 100 bin kişinin çalıştığını da söylemiş. Ben bütün basın mensuplarını oraya davet ediyorum. Hep birlikte bakalım bu 100 bin kişi neredeymiş. Dolaylı yoldan olduğunu söylüyorsa aynı dolaylı yol Aliağa'da da olacak. Hem İzmir'e gelen konteyner gemilerinin İzmirli esnafa ne katkısı var çok merak ediyorum" dedi. 

"Barselona gibi muhteşem olabilir"

İzmir'in Alsancak Limanı'nın konteyner bölümüne ihtiyacı kalmadığını dile getiren Kenan Yavuz, "Bu demir yığınları Alsancak'tan kalktığı takdirde İzmir büyük bir dönüşümü sağlayabilir. İzmir, Barselona gibi olur. Alsancak, kruvaziyer ve yat limanına dönüştüğünde İzmir muhteşem bir güzelliğe kavuşur ve sosyal donatı alanlarıyla beraber muhteşem bir değer kazanır. Daha geçtiğimiz günlerde bir kruvaziyer gemisi, konteynerlerin içine yanaşıp yolcularını buradan indirmedi mi? Turistler acaba ne hissetti o demirleri görünce" dedi. 

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim