• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Arkas: ‘İzmir Limanı ihaleye çıkarsa talibiz”

Arkas: ‘İzmir Limanı ihaleye çıkarsa talibiz”
Lucien Arkas, büyük gemilerin yanaşması için deniz taraması yapılması gereken İzmir Limanı için, “İhaleye çıkarsa tabii ki talibiz” dedi.
Yılda 1 milyon konteyner ve 15 milyon ton yükle dünyanın 28’inci, Türkiye’nin en büyük deniz taşımacılığı şirketi olan Arkas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir Limanı’nından yapılan taşımacılığın hacminin 800 bin ton olduğunu söyledi.
 
İstanbul’daki limanı Marport’ta bunun iki mislini yapan Arkas, suyu az olan limanı pisti kısa olan havaalanına benzetti. Deniz taşımacılığında maliyeti düşürmek için gemi boyutlarının giderek büyüdüğünü, bunun da İzmir Limanı’nı zaman içinde trafiğin dışına atacağını söyledi. İzmir Limanı’ndaki ticaret hacminin yarısını yapan Lucien Arkas özelleştirme portföyünde bulunan İzmir Limanı için, “İhaleye çıkarsa tabii talip oluruz” dedikten sonra ekledi.: “İzmir için her zaman sahaya inerim.”
 
Deniz taraması şart
 
Lucien Arkas, İzmir Limanı’nın mutlaka taranması gerektiğini ise şu örneklerle anlattı: “Kuzey Avrupa’ya giden gemiler zorlanmaya başladı. Uzakdoğu’dan gelen gemilerin hiçbiri bu limana giremez. Böyle giderse sadece Akdeniz’e giden gemiler yanaşabilecek. Deniz ticareti dünyada beşe katlanacak, burası yerinde sayacak.”
 
Grubunun her yıl yüzde 10-15 arasında büyüyüp, portföyüne yeni rotalar eklediğini kaydeden Arkas, ticaretin her alanında olduğu gibi deniz taşımacılığının da kabuk değiştirdiğine dikkat çekti.
 
Arkas, “Son 20 yılda gemi boyutları, maliyetleri düşürmek için o kadar büyüdü ki, safdışı kalmamak için limanları da büyütmek zorundasınız. Biz son 3 yılda 2 bin 500 konteyner üstü 5 gemi aldık” dedi.
 
Öncelik Çandarlı Limanı’nda
 
2007 yılında ihaleye çıkan İzmir Limanı için dört grup yarışmıştı. Global-Hutchison-Ege İhracatçı Birlikleri grubu 1 milyar 275 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazanmıştı. Ancak 29 ay süren hukuki süreç, 2008 global kriziyle birleşince alıcılar teminatları yakarak çekilmişlerdi. Arkas o günleri anlatırken, “Çok yüksek fiyatla satılmıştı, ‘biz bu parayı çıkaramayız’ dediler, teminatı yaktılar. Ama öyle bir yüksek bir fiyatla satıldı ki, bunu kim bugün alabilir? Bana göre İzmir zaten Çandarlı limanının bitmesini bekler” diyor. Arkas’ın Deniz Ticaret Filosu, 35 gemi ile Türkiye’nin en büyük konteyner filosu. Filosunda ayrıca 5 tane yakıt ikmal tankeri bulunuyor.
 
Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim