• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Loomis, VIA MAT Holding AG'yi satın alıyor

Loomis, VIA MAT Holding AG'yi satın alıyor
Dünyanın en büyük nakit yönetim ve değerli kargo lojistik şirketlerinden biri olan Loomis, uluslararası değerli kargo lojistiği firmalarından VIA MAT Holding AG’nin (VIA MAT) hisselerinin tamamını satın alıyor.

Yaklaşık 200 milyon CHF (İsviçre Frank’ı) / 475 milyon TL değere sahip VIA MAT Holding AG’nin Loomis AB’ye devrolma süreci başladı.

Nakit ve değerli madenlerin sınır ötesi nakli, değerli eşyaların depolanması ve genel lojistik çözümleri olarak üç farklı alanda hizmet sunan Loomis, VIA MAT Holding’in tamamını satın alarak hizmet alanına Uluslararası Hizmetleri de ekliyor. VIA MAT'ın İsviçre nakit yönetimi pazarındaki lider pozisyonda bulunması, satın alma sürecinin tamamlanacağı Nisan ayı sonunda Loomis'i İsviçre'de nakit yönetimi konusunda pazar liderliğine taşıyacak.

Asya, Güney Amerika, Orta Doğu, ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren ve yan kuruluşlarıyla birlikte yaklaşık 1.000 çalışanı ve 290 milyon CHF / 688 milyon TL cirosu bulunan VIA MAT’ın Loomis bünyesine katılmasından sonra Loomis, daha önce faaliyet göstermediği yeni coğrafyalarda hizmet vermeye başlayarak global büyüme stratejisine devam edecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Loomis Başkanı ve CEO’su Jarl Dahlfors "Uluslararası Hizmetler'i servis skalasına önemli bir parça olarak ekleyen bu satın alma süreci, Loomis’in global stratejisine mükemmel bir uyum gösteriyor. Ayrıca bu satın alma, hali hazırda var olan pazarlarda olduğu kadar yeni pazarlarda da büyüme fırsatları yaratacak. VIA MAT'ın yönetim takımı ve çalışanlarıyla beraber çalışarak başarılı bir kombinasyon yaratmak için sabırsızlanıyoruz. VIA MAT Holding’i grubumuza kattığımız için çok memnunuz." dedi.

loomis2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim