• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Vefa'dan 3 milyon TL'lik boya tesis yatırımı

Vefa'dan 3 milyon TL'lik boya tesis yatırımı
Dünyada sektörünün ilk akla gelen markalarından biri olan Vefa, öz sermayesiyle gerçekleştirdiği yatırımlarına 3 milyon TL’lik toz boya tesisini de ekledi.

Vefa, konteyner üretimlerinde kullandığı toz boya tesisini, dünyadaki son teknolojiyi kullanarak 3 milyon TL’lik yatırımla yeniledi. Vefa’nın Dilovası’ndaki üretim üssünde faaliyet geçirilen yeni boya tesisi, ön üretimli yapı sektörünün en yüksek kapasiteli ve en son teknolojiyi kullanan ilk ve tek tesisi olma özelliğini taşıyor.

Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, yeni tesis ve teknoloji yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, sektörde bir ilk olan yeni toz boya tesisi ile üretim kapasitelerini artırdıklarını söyledi. Yeni tesisin üretim kapasitesinin ayda 3 bin 150 konteyner olduğunu ifade eden Güner, bu yatırımla birlikte sektör ortalamalarının üzerinde bir boya kalitesine ulaştıklarının altını çizdi. Güner, dünya standartlarında çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü ürettikleri yaşam konteynerleri ile Avrupa ve Amerika dahil dünyadaki pazar paylarını da artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

İş güvenliği en üst düzeyde

Tamamen çevreci olarak dizayn edilen yeni tesisin 250 metre uzunluğa sahip olduğunu vurgulayan Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Güner, konteyner parçalarının boyaya hazırlık amacıyla 5 farklı banyodan geçtiğini anlattı. Güner, “Tesiste, 16 metreye kadar tek parça konteyner malzemeleri konveyörler ile tam otomatik olarak taşınarak 6 eksenli robotlar ile yüksek kalitede boyanıyor. Robotla boyama işlemi sayesinde işçi sağlığı için riskler barındıran boyama işlemi insan gücünden tamamen bağımsız olarak gerçekleşiyor. Böylece işçi sağlığı ve iş güvenliğine de en üst düzeyde özen göstermiş oluyoruz” dedi.

vefa2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim