• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

DAF, yeni 'Euro 6' kamyon serisini tanıttı

DAF, yeni 'Euro 6' kamyon serisini tanıttı
Hollandalı kamyon üreticisi DAF, 15-16 Haziran tarihleri arasında Belçika Arden’de Euro 6 motorlu yeni LF, CF ve XF rijid kamyonlar için bir test organizasyonu gerçekleştirdi.

Yeni kamyon serisi; yeni tasarımı, artırılmış taşıma kapasitesi, güçlü ve verimli yeni Euro 6 motoruyla dikkat çekiyor.

Transmedya'nın haberine göre, marka farklı iş alanları için yeni modeller geliştirmiş. Şehiriçi dağıtımdan, uzunyola, şantiyeden çöp kamyonlarına kadar her türlü ihtiyaca çözüm üreten DAF’ın, 152  beygirden 510 beygire kadar farklı Euro 6 motor çözümleri de oldukça iddialı. DAF sunduğu tüm araçlarda optimum verimlilik ve spefikasyon üzerine yoğunlaşmış ve bunda da başarılı...

Kamyonlar 3 seri altında sunuluyor; en alt segmentte LF araçları var ve bunlar bölgesel dağıtım için uygun. CF ise orta segmente hitap ediyor ve bu kamyonlar ulusal nakliye ye hitap ediyor. XF ise ağır nakliye serisinin aracı. Bu araçlar daha uzun (şehirlerarası ve ülkeler arası) mesafeler için geliştirilmiş. CF kabini tek yataklı olabildiği gibi çift yatak versiyonuna da sahip. LF’de yataksız ve tek yataklı kabin mevcut. Yine CF’de çift yataklı Space kabin opsiyonu bulunuyor. XF serisinde ise Space ve Süper Space kabin opsiyonu var. Tüm bu kabin opsiyonların doğru aktarma organlarına kullanılarak farklı konfirigasyonlara olanak sağlanmış. Araçlar için farklı motor seçenekleri sunulmuş. PX-5, PX-7, MX-7, MX-11, MX-13 gibi farklı motorlar araç özellikleri ve müşteri beklenti ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak araçlarda kullanılmış.

MX-13, 6 silindirli sıralı 12.9 litre motora sahip. Bu motor uzun yol nakliyesi için tasarlanmış. Yüksek tork değerleri sunabilen bir motor. Olabildiğince kompanentin motora entegre edilmesiyle geliştirilmiş hafif ve dayanıklı bir motor. Bu araçlarda da sunulan ATe düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Yine Euro 5 için tanımlanan 1.6 milyon kilometre motor ömrü bu motorlar için de geçerli.

MX-11 motoru iki farklı tork eğrisi için tasarlanmış. Tork eğrilerinden biri uzun yol nakliyesi için düşünülmüş, diğeri ise dağıtım için düşünülmüş. Uzunyol nakliyesi için düşünülen torkta devir aralığı 1000-1400 aralığında. Dağıtım için düşünülen versiyonda devir aralığı 1000-1700 arasında. Euro 5 motorla kıyaslandığında Euro 6 motor 150 kilogram daha hafif.  Bu motor mevcut MX-11 motora göre yüzde 3 daha fazla yakıt tasarrufu sunuyor. Diğer motorlara bakıldığında PX-5 ve PX-7 motorları görüyoruz. PX-5 4 ve  4,5 litrelik 4 silindirli sıralı, 152 beygir ve 213 beygir aralığında güç üretiyor. Tork aralığı ise 580-760 aralığında. PX-7 ise 6 litre sıralı 6.7 litre 223 beygir ve 314 beygir güç eritiyor. Tork aralığı ise 850-1100 aralığında.

Yeni LF serisi

Çekicilerdeki Euro 6 özellikler kamyonlar içinde sunulmuş. Kamyonlara özel özellikler de var. Yeni LF serisinde tasarım dikkati çekiyor. Yeni iç tasarım yeni navigasyon sistemi, yeni şoför asistan sistemi, yeni direksiyon, yeni koltuklar… LF 3 farklı seride tasarlanmış. Onu lastik ebadına göre ayırt etmek mümkün. (17,5-19,5 ve 22,5 jant) Bunlar da sırasıyla 7,5 ton, 14-16 ton ve 19 ton olmak üzere üç ayrı grup oluşturuyor. LF serisinde çekici versiyonu da bulunuyor. 19,5 janta sahip ve azami katar ağırlığı 28 ton. Yeni LF serisi Paccar PX-5 ve PX-7 motorlarla donatılmış. Dağıtımda en önemli özellik manevra kabiliyet. Yeni LF’nin en güçlü yapısını da bu oluşturuyor. Rakipleri arasında en küçük dönme dairesi çapına sahip araç olarak söylenebilir. Şoförün defalarca kabin içine inip bindiği dağıtım esnasında tabi ki ısıtma sistemi de çok büyük önem taşıyor. Bu araçların ısıtma sistemleri çok güçlü. Ön cam olabildiğince genişletilmiş ve sütunlar olabildiğince dar yapılmış böylece görüş açısı daha genişletilmiş. Bu şehir içi dağıtımda güvenli araç kullanımında avantaj yaratmış. Dağıtım araçlarında ihtiyaç duyulan bir diğer özellik de kabin içlerine kolay inilip binilmesi ve LF bunda da oldukça başarılı.

Yeni CF serisi

Birçok tasarım yeniliği ve dizel örnekleri sunulmuş. Opsiyonel olarak farlarda LED aydınlatma seçilebiliyor. Yeni spoilerler, yeni koltuklar ve opsiyonel olarak trucks navigasyon sistemi bu araçta da mevcut. CF yeni şasi tasarımı sayesinde düşük boş ağırlığa sahip. Sınıfının en düşük boş ağırlığını sunan CF serisi, müşteriye daha fazla faydalı yük imkanı veriyor. Alçak şasili ve  küçük lastikli araçlar daha seri aktarma organlarıyla destekleniyor. Yeni süspansiyon sistemi hem önde hem arkada daha iyi bir yol tutuş ve daha konforlu bir sürüş sunuyor. Yeni CF’te 3 farklı motor seçeneği var. MX-13, MX-11 ve PX-7 motorlar bulunuyor. Bu da 223 beygirden 510 beygire kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Aynı zamanda çok düşük ağırlığa sahip 1344 arka dingil de araç da sunulan yeniliklerden.

Yeni XF serisi

DAF’ın uzunyol serisi aracı olan XF modeli de yeni aktarma organları, yenilenmiş iç ve dış görünümü ile oldukça iddialı olmuş. DAF yetkilileri bu aracı anlatırken “Bugüne kadar yapılmış en iyi  XF” diyorlar. Bütün üst yapı modellerine uygun olarak tasarlanmış araçlar üst yapıcılara daha kolay monte etme imkanı veriyor. Böylece üst yapılar araçla uyum içinde çalışıyor. DAF’ın yeni, iki, üç ve dört dingilli şasi kamyonlar tam bir takım sunuyor. Bu takım her türlü uygulama için özel çözümler sunuyor. Yeni CF ve XF’de Euro 6 motorlar geniş bir yelpazede kullanılmış. 10.8 litrelik Paccar MX-11 motor, MX-13 ve PX-F motorlar 223 beygirden  510 beygir gücüne kadar farklı seçenekler sunuyor.

daf1.jpg

daf2.20140804123232.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim