• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Dünya devi UPS, 'e-ticaret' ile büyüdü

Dünya devi UPS, 'e-ticaret' ile büyüdü
UPS, 2014 yılının ikinci çeyreği için düzeltilmiş hisse başına seyreltilmiş kazancının geçen yılın aynı döneme kıyasla yüzde 7.1 oranında bir artışla 1.21 dolar olduğunu duyurdu.

ABD’deki e-ticaret gönderileri ve uluslararası ihracattaki kuvvetli büyüme, UPS’in küresel paket gönderilerinin yüzde 7.2 oranında artmasını sağladı.

Şirket Teamsters’a üye bazı çalışanların belirlenmiş katkı esaslı sağlık planlarından kaynaklanan emeklilik sonrası borçlarının devrini tamamladı ve 665 milyon dolar vergi sonrası masraf tahakkuk etti. Raporlanmış verilere göre, bu masraf da dahil edildiğinde, ikinci çeyrek hisse başına seyreltilmiş kazancı yüzde 57 azalarak 0.49 dolar olarak gerçekleşti.

“2014 BİZİM İÇİN MÜŞTERİYE YATIRIM YAPMA YILI”

UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu çeyrekteki güçlü gelir artışı, portföyümüzün müşteriler nezdinde yankı uyandırdığını ve her gün daha fazla müşterinin UPS’i lojistik tedarikçisi olarak tercih ettiğinin bir kanıtıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, 2014 bizim için müşteriye yatırım yapma yılı. UPS’in pazarın sürekli artan ihtiyaçlarına yanıt vermesini sağlamak için yeni beceriler sunuyor ve kapasitemizi arttırıyoruz” dedi.

“YENİ KABİLİYETLERE VE ULAŞTIRMA AĞI KAPASİTESİNE YATIRIM YAPIYORUZ”

UPS CFO’su Kurt Kuehn ise, “UPS çözümlerine olan dünya çapında yoğun talep bizi teşvik etti. Bu hızlı büyümenin ve yoğun sezonla ilgili hazırlığımızın bir sonucu olarak, müşteri beklentilerini karşılamak için yeni kabiliyetlere ve ulaştırma ağı kapasitesine yatırım yapıyoruz. Bu girişimler bu yıl işletme giderini arttıracak. Ama önümüzdeki yıllarda mali faydalar sağlayacak. Bunun bir sonucu olarak düzeltilmiş hisse başına seyreltilmiş kazancımızla ilgili beklentilerimizi 4.90 ila 5 dolar aralığına çektik. Bu, 2013 düzeltilmiş sonuçlarına kıyasla yüzde 7 ila yüzde 9 aralığına doğru bir yükselme” diye belirtti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim