• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Lojistikte Eğilimler araştırması sonuçlandı

Lojistikte Eğilimler araştırması sonuçlandı
'Lojistikte Eğilimler' araştırması sonuçlandı. Araştırmaya katılan 400 firmanın büyük çoğunluğu önümüzdeki 3 ayda önemli oranda yeni yatırım yapacak, istihdamını artıracak.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) işbirliğinde her üç aylık dönemde gerçekleştirilen, “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması”nın 2014 ikinci çeyrek sonuçları açıklandı.

Araştırma sonuçları sektörün önümüzdeki 3 aylık beklentilerini de ortaya koyuyor. Yaklaşık 400 lojistik şirket yöneticisinin katıldığı araştırmaya göre firmaların büyük çoğunluğu önümüzdeki 3 ayda önemli oranda yeni yatırım ve istihdam artışı planlıyor.

Bülent Tanla’nın Danışmanlığında ve Prof. Dr. Okan Tuna’nın koordinatörlüğünde, Öğretim Görevlisi Aysun Akpolat ve Tuğba Güngör tarafından gerçekleştirilen “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması”, üç ayda bir tekrarlanarak sektörün dönemler içerisindeki farklı bakış ve algılarının ortaya konmasını sağlıyor. UTİKAD üyesi 400 lojistik şirketinin yöneticisinin dahil olduğu araştırma sektörle ilgili önemli bilgiler içeriyor. Önümüzdeki üç aylık dönemde araştırmaya katılan lojistik işletmelerinin yaklaşık yüzde 45’i sektörde bir yatırım planladığını, yüzde 63.1’i de yeni personel istihdam edeceklerini açıkladı. Araştırmaya katılan işletmelerin üst düzey yöneticileri yabancı sermaye yatırımlarının önümüzdeki üç aylık dönemde yüzde 30 oranında artacağını belirtiyor. Araştırma ayrıca, lojistik sektöründe ‘fiyat’ temelli rekabetin belirleyiciliğini devam ettirdiğini ortaya koydu. 2014 yılı 2. çeyreğinde, yöneticilerin yüzde 68’i fiyat rekabetinin sektörde yüksek oranda gerçekleştiğini belirtti. Diğer yandan, lojistik sektöründe, kalite ve servis hızı rekabetinin ise çok düşük seviyelerde olduğu tespit edildi.

Erkeskin: Sektör yeni oyuncularla büyüyecek

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin bu sonuçların sahada gözlemledikleri olgular ile paralel olduğunu belirterek “2023 hedefl erine baktığımızda bugünün 3 katı büyüklüğünde bir ticaret hacminden bahsediyoruz. Bunun gerektirdiği lojistik faaliyetler bugünkünden hem hacim hem de hizmet çeşitliliği olarak daha fazla olacak. 2 bin civarı olan firma sayısının da artmasını, bununla beraber dünyaya açılmış, yurt dışı yatırımlarını çoğaltmış Türk lojistik firmaları oluşmasını bekliyoruz” yorumunda bulundu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim