• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'AB Taşımacılık Skor Tablosu' yayınlandı

'AB Taşımacılık Skor Tablosu' yayınlandı
Avrupa Komisyonu taşımacılıkla ilgili sonuç/skor tablosunu ilk kez yayınladı. Tabloda, AB üye ülkelerinin taşımacılıkla alakalı 22 kategoride performansları karşılaştırılıyor.

Karşılaştırmalarda 11 kategoride en yüksek puanları alan Hollanda ve Almanya en başarılı ülkeler olurken, bu ülkeleri sırasıyla İsveç, Büyük Britanya (İngiltere) ve Danimarka takip ediyor. AB´nin bu ilk taşımacılık skor tablosunun amacı, Avrupa genelinde üye ülkelerin taşımacılık sektöründe elde ettiği sonuçlara ışık tutmak, üye ülkelere eksiklikleri tespit etmede ve öncelikli yatırım hedeflerini ve politikalarını belirlemede yardımcı olmak. Skor tablosunda farklı kaynaklardan (Örneğin Eurostat, Avrupa Çevre Ajansı, Dünya Bankası ve OECD) elde edilen bilgiler bir araya getirildi. Komisyon, önümüzdeki yıllarda üye ülkeler, sektör ve diğer paydaşlarla birlikte göstergeleri belirlemeyi ve üye ülkelerin zaman içerisindeki gelişmelerini takip etmeyi hedefliyor.

Taşımacılık ve Ulaşımdan Sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Siim Kalas, yeni sonuç tablosunun harika bir araç olduğunu belirtiyor. Kalas, ”Sonuç tablosu, taşımacılık sistemimizi daha verimli, (daha) kullanıcı dostu, (daha) güvenli ve (daha) temiz hale getirmeye çalışırken, mevcut durumumuzu grafiksel olarak gösteriyor. Tablo, yalnızca kısa bir durum değerlendirmesi sunmasına karşın, aynı zamanda Komisyon ve üye ülkelere bir çıkış/referans noktası veriyor ve ortak çalışmalarımız için ilham kaynağı oluyor” diyor.

Sonuç tablosuna, taşıma şekline (karayolu, demiryolu, deniz ve havayolu) veya belirtilen kategorilere göre değerlendirme yapılıyor:

-Ortak pazar (pazara/piyasaya erişim, düzenleme (mevzuata uygunluk)), Altyapı, Çevre etkileri, Güvenlik, AB hukukunun iç hukuka aktarılması, AB hukukunun ihlalleri, Yenilik ve araştırma, Lojistik.

Sonuçların değerlendirildiği tabloların çoğunda, en iyi performansı gösteren ilk beş ülke yeşil, en kötü performansa sahip beş ülke ise kırmızı renkle gösteriliyor.

Skor tablosu, herhangi bir sıralamanın olmadığı ülkeye özgü istatistiklerle (taşıma harcamaları, farklı taşıma şekillerinin payı, AB fonlarının taşıma bölgesindeki kullanımı) tamamlanıyor.

Tabloda, her bir ülkenin kaç kez en iyi ve en kötü performansları sergileyen ülkeler arasında yer aldığı gösteriliyor. Toplam puanlar, eksi puanların artı puanlardan çıkarılmasıyla hesaplandı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim