• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Durmuş Döven'den UND'ye sert 'eleştiri'

Durmuş Döven'den UND'ye sert 'eleştiri'
Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, UN Ro-Ro’nun satışına ilişkin yaptığı açıklamada, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND)’nin UN Ro-Ro’nun satışında başarısız olduğunu söyledi.

Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND)’nin UN Ro-Ro’nun satışıyla ilgili başarısız olduğunu söyleyerek, “UN Ro-Ro’nun satışı her iki tarafa da hayırlı olsun. UND, UN Ro-Ro’yu alacağını söyledi ama alamadı, yeni şirket de kuramadı. Yani yıllardır değişen bir şey olmadı” dedi.
Durmuş Döven, Koluman’ın Reysaş Lojistik’e Adapazarı’nda gerçekleştirdiği teslimat töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, UND’yi sert bir dille eleştirdi. UND’nin başsız ve yönetim zafiyeti içinde olduğunu savunan Döven, “UND, UN Ro-Ro’yu alacağız diye şov yaptı. Alamadınız bari kendiniz Ro-Ro şirketi kurun, ben de Reysaş olarak katılayım” diye konuştu.

“ARTIK UND’NİN SESİ BİLE ÇIKMIYOR”

Döven sözlerine şöyle devam etti: “UN Ro-Ro’nun satış fiyatı bence pahalı gibi geliyor ama fiyatın içinde liman var mı yoksa sadece gemiler mi fiyata dahil, bunu bilmek lazım. KKR kazandı çünkü gemilerin o zamanki fiyatları 45 ile 65 milyon Euro’ydu. Gemiler 10 yaşına geldi. Bir de dünyada gemi fiyatları dibe vurdu. 25 milyona aldığım gemiler daha sonra 5 milyona düştü. O gemilerin ilk ortaklarından bir tanesi de bendim. İyi de paralar kazandım. Saffet Bey’in önderliğinde kurulan ve iyi giden bir işletmeydi. Artık UND’nin sesi bile çıkmıyor. Ben de UND’ye üye değilim, 2 sene önce ayrıldım. Aidat ödemekten başka bir şey değil. Eski UND daha iyiydi, Bulgaristan’a, Romanya’ya kafa tutardı. Şimdi her ülkeden atılıyorsun.”

REYSAŞ DEMİRYOLUNA VE DEPOYA ODAKLANDI

Reysaş Lojistik olarak demiryoluna gelecekte TIR’dan daha fazla önem vereceklerini belirterek, “Reysaş Lojistik olarak demiryolunda durmak yok diyoruz. Çünkü trenle daha karlı taşıma yapılıyor. Önümüzdeki aylarda 500 adet demiryolu TIR’ı alıyoruz. Çünkü sektörde 76 milyon ton açık kapasite var. Geçen sene 160 tane vagon almıştık. Türkiye ile Avrupa arasında 1 numarayız. Haftada 5 sefer gerçekleştiriyoruz. Depoda da durmak yok. 76’ncı depoyu bitirmek üzereyiz. 2015 Şubat ayına kadar 282 bin metrekare daha depo yapıyoruz. İzmir’de 18 depoluk bir arsa aldık. Bir ay içerisinde inşaatına başlıyoruz. Dünyada en büyük depo üstü solar enerji üreten şirketiz. Sonuç olarak, TIR, tren, depo, enerji alanlarında hızla ilerliyoruz” dedi.

“TÜRK NAKLİYECİSİ ZOR DURUMDA”

Türk nakliyecisinin çok zor durumda olduğunu savunan Döven, “Vergiden daha fazla trafik sigortası var. Türkiye’de bütün sigorta şirketleri yabancıların eline geçti. Özellikle ulaştırma sektöründe bir sahipsizlik var. Lojistik sektörü, hem güçlü hem de yalnız kalmış bir sektör” değerlendirmesini yaptı.

HABER: SİNAN SAYGI - ULAŞIM ONLINE

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim