• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

FreightArea, lojistikte aracıları kaldırıyor

FreightArea, lojistikte aracıları kaldırıyor
Lojistikte aracıları ortadan kaldırarak gerçek taşımacılık bedelleri ile ürünlerin nakliyesini sağlayan FreightArea, hem lojistik firmalarına hem de taşıma işini yaptıran KOBİ’lere önemli avantajlar sağlıyor.

Ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe yer alan firmaların her türlü ihtiyaçları için güvenilir sistem ve çözümler sunan FreightArea, Türkiye'nin saygın lojistik firmalarının üyesi olduğu bir kulüp. Özellikle yurt dışı taşımacılık alanında aracıları ortadan kaldırarak gerçek taşımacılık bedelleri ile ürünlerin nakliyesini sağlayan FreightArea, hem lojistik firmalarına hem de taşıma işini yaptıran KOBİ’lere önemli avantajlar sağlıyor.
Firma hakkında bilgiler veren FreightArea Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türker, uzun yıllardır sektörde üst düzey yöneticilik tecrübesinin ışığında FreightArea projesini hayata geçirdiğini belirterek projelerinin ilk günden itibaren TEB Girişim Bankacılığı tarafından desteklendiğini söyledi. TEB Girişim Bankacılığı’nın böyle bir projeye destek olmasının aslında ne kadar doğru bir iş yaptıklarının kanıtı olduğunu bildiren Türker, “Her yıl TEB Girişim Bankacılığına binlerce proje sunuluyor. TEB, bu projeleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor ve sadece geleceğine inandığı ve umut ışığı gördüğü projeleri destekliyor.  FreightArea projesinin böylesine ciddi bir kurumdan destek alması bizi oldukça mutlu ediyor” diyerek konuşmasına başladı.

"ÜYELERİMİZ EN UYGUN TAŞIMA BEDELLERİNİ SUNMAK İÇİN HAZIR BEKLİYOR"

Firma olarak kendilerini lojistik sektörüne hizmet sağlayıcı olarak konumlandırdıklarını dile getiren Türker, FreightArea projesini ise şu sözlerle özetledi: “Öncelikle biz kesinlikle bir nakliye firması değiliz. Çünkü hiçbir bir yük taşımıyoruz ve herhangi bir taşıma işlemi yaptırmıyoruz. Sadece doğru taşımacılık firmalarını, taşıma hizmeti satın almak isteyen doğru firmalar ile buluşturuyoruz. Yurt dışına ihracat yapan özellikle KOBİ’lerimizin yurtdışı nakliye taleplerine uygun taşıma çözümlerini sunmayı amaçlıyoruz. Yurt dışına yapılacak herhangi bir taşımacılık işi için bu taşımayı yaptıracak KOBİ’ye, bir çok üye lojistik firmalarımızdan alternatifli teklifler sunuyoruz, bu sayede aracıları ortadan kaldırarak KOBİ’lerimize gerçek taşıma bedelleriyle taşımalarını yaptırma imkanı sağlıyoruz ve çok uygun rakamlara ürünlerini sigortalayabiliyoruz. Ayrıca firmamız internet üzerinden tüm işletmelere navlun ihtiyaçları için web tabanlı taşımacılık yönetim sistemi sunan lider bir şirkettir. Son derece karmaşık algoritmalardan oluşan taşımacılık yapılarını, "DR LOJİSTİK" adını verdiğimiz, dünyanın en basit ve kullanıcı dostu e-lojistik sistemine dönüştürerek müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Müşterilerimiz sistemimizi kullanarak hem zamandan kazanıyor hem de işletmelerinde ciddi maliyet tasarrufuna gidiyor.”

"FREIGHTAREA İLE HEM HİZMET VEREN HEM DE HİZMET ALAN KAZANIYOR"

Türkiye'de faaliyet gösteren firmaların önemli bir bölümünün KOBİ’lerden oluştuğuna dikkat çeken Türker, ülkemizin ihracatının da yaklaşık yüzde 65’inin KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğünde FreightArea projesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. ‘Türkiye'nin dış ticaret dinamiğinde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin önemi ortadadır’ diyen Türker, “Ancak bu firmaların teknik dış ticaret ve lojistik bilgilerine bakıldığında büyük bir eksiklik olduğu da aşikardır. FreightArea  gerek kendinin gerekse yüzlerce üyesinin yarattığı Knowhow ile üyelerine büyük kolaylıklar sunuyor. www.FreightArea.com web sitesi üzerinden tüm üyelerimiz hiçbir teknik terim kullanmadan 1 dakika içerisinde taleplerini oluşturabiliyor ve yüzlerce firmadan teklif isteyebiliyorlar. FreightArea internet tabanlı bir sistem olmasından dolayı müşterilerimiz sitemize 7/24 ulaşılabiliyor, cep telefonu ve tabletlerden işlemlerini kolayca yönetilebiliyorlar. Lojistik firmaları tarafından bakıldığında ise geleneksel ticaretin aksine hizmeti talep eden firmalar kendilerine kolayca ulaşıyor. Bu sayede lojistik firmalarının satış giderleri nerdeyse yok denecek kadar azalıyor. Bunun yanında müşteri portföylerini artırıyor, doğru müşteriyi bulmakta zorlukları ortadan kaldırıyorlar” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’NİN DEV LOJİSTİKÇİLERİ FREIGHTAREA.COM’DA"

FreightArea’nın ülkemizin en önde gelen lojistik firmalarının üyesi olduğu bir topluluk olduğunu belirten Önder Türker, “Bu sayede bizimle çalışan KOBİ’ler öncelikle kendi alanlarında ülkemizin en güvenilir firmalarından teklif aldığını biliyor. İşinde uzman ve profesyonel bir kuruluş ile çalıştıklarının bilincindeler. Bunun yanında sistemimiz aracı kavramını ortadan kaldırdığı için taşımalarını piyasadaki en uygun rakamlara yaptırabiliyorlar. Ayrıca bu firmalara ulaşmak için herhangi bir zaman kaybı yaşamıyorlar. Kendileri için en uygun teklifi çok kısa bir süre içerisinde alabiliyorlar” diyerek FreightArea’nın sağladığı avantajları açıkladı.

"SİSTEMDEN LOJİSTİK FİRMALARI DA ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİYOR"

FreightArea’nın lojistik firmalarına da ciddi avantajlar sağladığını kaydeden Türker, “Biz üyelerimizin pazarlama maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyoruz. Üyelerimize yeni pazarlar bulma ve müşteri portföylerini geliştirme olanağı sağlıyoruz. Sistemimize üye olan lojistik firmaları yeni iş ortaklıklarını kolayca kurabiliyorlar. Böylece yoğun bir mail ve telefon trafiğinden kurtulabiliyorlar. Bu da firmalarımıza pazarlama faaliyetlerine odaklanma yerine organizasyonlarını geliştirme imkanı sağlıyor. Bu sayede sistemimize üye firmalar yüksek bir müşteri memnuniyeti sağlıyor ve uzun vade de baktığımızda sistemimizin avantajlarını net bir şekilde görebiliyor” diyerek sözlerine devam etti.

"SATIŞ SONRASI HİZMETLERE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ"

‘FreightArea'nın öne çıkan en büyük özelliklerinden biri de satış sonrası hizmetlere verdiği önemdir’ diyen Türker, “Üye kitlesi ağırlıklı olarak KOBİ olan FreightArea esasında ayda ortalama 2 yükleme yapan firmaların mağdur olmaması için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Taşıma işini yaptıran KOBİ ile lojistik şirketi arasında herhangi bir sorun yaşandığı anda olaya anında müdahale ediyoruz. Sorunun büyümeden çözülmesinde gayret gösteriyor ve her iki tarafında mağdur olmamasına azami gayret gösteriyoruz. Eğer sorun üyemiz olan lojistik firmasından kaynaklanıyor ise hemen o firmaya ihtar ve ceza uygulaması başlatılıyoruz. Bunun yanında taşıma işini yaptıran KOBİ kuruluşumuza alternatif lojistik firmalarını öneriyoruz” dedi.

lojistik1.20140830104031.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim