• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Safmarine'den Hindistan'a yeni sefer

Safmarine'den Hindistan'a yeni sefer
Safmarine, artan lojistik ihtiyacını karşılayabilmek ve daha iyi hizmet verebilmek için, Türkiye’nin üç limanından Hindistan'ın Hazira Limanı’na haftalık direkt servis başlatıyor.

 

Safmarine  son 10 yılda Türkiye dış ticaretinin 10 kat büyüdüğü Hindistan’da,  artan lojistik ihtiyacını karşılayabilmek ve daha iyi hizmet verebilmek için, Türkiye’nin üç limanından Hazira Limanı’na haftalık direkt servis başlatıyor.

2002-2012 yıllarında Türkiye’nin toplam dış ticareti yaklaşık 5 kat büyürken, Hindistan ile olan hem ihracatımız hem de ithalatımız Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre, 10 kat arttı. Bu durumu göz önüne alan Safmarin, hızlı büyüme sebebiyle özellikle hedef pazarlardan biri olan Hindistan’da  servimizi her sene geliştirdi. Şirket yeni servisi halen Ambarlı, İzmit Körfezi ve Mersin limanları ile Hindistan’ın Pipavav ve Nhava Sheva(Jawaharlal Nehru) limanları arasında yaptığı  direkt servise ek olarak başlatacak. Hazira Limanı direkt servisi ile Hindistan’da direkt servis verilen liman sayısını üçe çıkaracak. Türkiye ve Hindistan arasındaki transit süresi bu servis ile 17 güne kadar düşürüldü.

Hindistan’a en çok maden, kimyasal ürünler ve gıda ihraç ediliyor

Safmarine, 2012 senesinde, Hindistan’a en çok maden, kimyasal ürünler ve gıda ihraç ürünleri taşıdı. Bununla birlikte ithalatlarda plastik ürünleri, tekstil ve iplik de taşınan mallar arasında. 2013 senesinde de bu ürün gruplarında dış ticaretin büyümesine paralel bir büyüme göstermeyi hedefliyor. Safmarine, Hazira limanının sanayi bölgesine olan yakınlığı ile müşterilerin buradaki karayolu iç taşıma maliyetlerinin, yaklaşık olarak, 20’lik konteynerler için 250 dolar ve 40’lık konteynerler için 400 dolar düşmesini bekliyor bu sebeple bu bölgeye daha çok sanayi ürünü taşımayı hedefliyor.

İhracat ve ithalatların %50’si denizyolu ile taşınıyor

2012 senesinde de ihracat ve ithalatların yüzde 50’si denizyolu ile taşınmış ve bunun büyük bir bölümü Safmarine konteyner taşımacılığı ile yapıldı. Şirket sektör olarak Türkiye’nin dış ticaretindeki rekabetçiliğine de bu sebeple önemli bir  katkı sağlıyor.Safmarin Hindistan’da direkt servis ile hizmet vereceği üçüncü limanla Türk firmalarına fırsat yaratmış olacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim