• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Maersk küçük gemileri rotadan çekecek

Maersk küçük gemileri rotadan çekecek
Maersk dev gemilerinin kapasitesi ile baş edebilmek için küçük gemilerini rotadan çekecek

 

Maersk Line’in CEO’su Soren Skou, şayet 18,000 TEU kapasiteli gemiler çalışmaya başladığında talep oranı düşerse, eski ve küçük kapasiteli gemileri rotalardan çekeceklerini açıkladı.

Skou: “Biz daha yeni ve daha büyük gemilerimizi tanıttıkça pazarda bizimle birlikte büyümüyor ise, arz ve talep oranlarımızı dengelemek için küçük kapasiteli gemilerimizi hizmetlerimizden çekeriz. 2012 yılında Asya –Avrupa rotalarında hiç para kazanamadık ve bu rotalarda Daily Maersk’de çalıştı. Avrupa’daki büyüme eksikliği talebin önünü keserken, aşırı arz büyümesiyle karşı karşıya kaldık. Ancak Daily Maersk sektörde çok sıcak bir şekilde karşılandı ve şu anda sektörün en güvenilir gemisi. 2013 yılında Asya –Avrupa rotasından para kazanacağımıza dair ihtiyatlı bir iyimserliğe sahibim” dedi.

Skou, Maersk’in işlerinin yüzde 30’unun Asya – Avrupa arasında yapıldığını belirtirken, “ana nokta kapasiteyi kontrol edebilmek, bu da sorumlu bir şekilde hareket etmek ve sektörde yaşanan aşırı arza katkıda bulunmamamız demektir aksi halde navlun oranlarının tamamen dibe vurması kaçınılmazdır” dedi.

Soren Skou, dev gemilerin sektördeki en düşük giderlere sahip oluğunu bildirirken, “yerini alacakları 13,100 TEU kapasiteli gemilere kıyasla Triple – E’ler yüzde 35 daha az yakıt harcıyor” dedi.

Maersk Line bu yıl içerisinde ilk beş Triple – E türü mega gemisini hizmete sunmayı planlıyor. Alphaliner’e göre bu hareket büyük bir zorlukla karşılaşacak,  çünkü 2012 yılında konteyner pazarı yüzde 5 oranında küçüldü ve 2013 yılında ise çok az bir büyüme bekleniyor.

İstanbul Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim