• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

UND'den Mısır tırları ile ilgili açıklama geldi

UND'den Mısır tırları ile ilgili açıklama geldi
Uluslararası Nakliyatçılar Derneği'nden (UND) Mısır'da mahsur kalan Türk tırları ile ilgili açıklama geldi.
Mısır'da bir süredir mahsur kalan Türk tırları ile ilgili bir açıklama yapan Uluslararası Nakliyatçılar Derneği, sorunun taşımaları yapan gemi şirketlerinden SISA Denizciliğin yaşadığı mali sıkıntı olduğunu belirtti. UND'den konu ile ilgili yapılan açıklamada:
 
"Bilindiği üzere Mısır ve Mısır üzerinden transit geçilerek Suudi Arabistan ve Körfez Ülkelerine taşımalarımız ilgili güzergahta faaliyette bulunan RO-RO ile taşıma yapan iki gemi şirketi aracılığıyla sürdürülmektedir. 
 
Son günlerde anılan güzergahta yaşanan sorun, bu gemi şirketlerinden SISA Denizcilik’in yaşamakta olduğu mali sorunlar, Mısır acentesine ve diğer tedarikçilerine olan borçları nedeniyle geminin bağlanma olasılığı ve çekincesine istinaden mevcut gemisini limana yanaştıramaması ve bundan dolayı da SISA Denizcilik ile Suudi Arabistan’a gitmiş ve Türkiye’ye dönmeleri gereken  98 TIR’ımızı Türkiye’ye getirememiş olmasından kaynaklanmaktadır. Port Said Limanı’nda beklemekte olan bu 98 adet TIR’ımız ise,anılan şirketin mali sorunları nedeniyle Mısır’daki acente ile SISA Denizcilik arasındaki anlaşmazlığın çözümlenmesini beklemektedir." denildi
 
UND'den yapılan açıklamada ayrıca aynı hatta bulunan diğer RO-RO şirketinin herhangi bir sorun ve aksama ile karşılaşmadan faaliyetine devam ettiği de vurgulanarak "Bunun yanı sıra, aynı hatta faaliyette bulunan diğer RO-RO şirketi taşımalarına herhangi bir aksama olmadan devam etmekte olup; ilgili hatta başkaca bir sorun yaşanmamaktadır. UND olarak taşımacılarımızın ve sürücülerimizin mağduriyetini giderebilmek adına çalışmaları sürdürmekteyiz. Yaşanan bu durum ile ilgili her türlü hukuki dayanaklar ve konular incelenmektedir. Uluslararası Nakliyeciler Derneği olarak gereken her türlü destek sağlanacaktır. " ifadeleri kullanıldı.
 
Bu haber toplam 2751 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim