• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

LaFerrari, Türkiye yollarına çıkmaya hazır

LaFerrari, Türkiye yollarına çıkmaya hazır
Sınırlı sayıda üretilen en hızlı ve en pahalı Ferrari, Türk sahiplerine kavuşuyor. 2.7 milyon Euro'luk LaFerrari, yılın ilk yarısında teslim edilecek.

Ferrari’nin sadece 499 adet üreteceği en pahalı modeli LaFerrari, Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Ferrari ve Maserati’nin Türkiye distribütörü FerMas’ın Direktörü Ferhat Albayrak, Super Limited Edition otomobil için Türkiye’ye 2 araçlık kotanın verildiğini hatırlatarak, “LaFerrari’de üretim sınırlı sayıda olduğu için teslimatlar yavaş ilerliyor. Otomobilin ilki ilk yarıda, ikincisi ikinci yarıda teslim edilecek” dedi.

Vatan Gazetesi'nden Mete Tansu'nun haberine göre 2.7 milyon Euro'luk (8.3 milyon lira) fiyata sahip LaFerrari’nin ilk sahibi Türkiye’nin en büyük filo kiralama şirketi Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak. Motorsporları tutkusuyla tanınan ve garajında 26 milyon dolar değerinde 50’den fazla araca sahip olan Ak, dünyada sınırlı sayıda üretilen LaFerrari’ye ilk binen kişilerden biri olacak.

LaFerrari’yi alan ikinci kişinin ismi sır gibi saklanırken, kulislerde işadamları Mehmet Habbab ile Cengiz Artam’ın adı geçiyor. Ferhat Albayrak, bu özel Ferrari’ye sahip olmak için paranın yeterli olmadığını belirterek, “LaFerrari’ye sahip olmak için gerçek Ferrari tutkunu olmanız gerekiyor. Ferrari tarafından markanın sadık müşterisi ve değeri ticarete dönüştürmeyecek kişiler seçiliyor. Sınırlı sayıda üretilen süper otomobiller koleksiyonerler için çok önemlidir” açıklamasını yapt

3 saniyede 100 km/s hızı görüyor

İtalyan üreticinin efsane modeli Enzo’nun yerini alan LeFerrari, Ferrari’nin ürettiği ilk hibrid otomobil. Araçta yer alan 6.3 litrelik V12 benzinli motor 800 beygir, ‘HY-KERS’ adlı sistem sayesinde elektrikli motor 163 beygir güç üretiyor. 963 beygir gücündeki LaFerrari, 0’dan 100 km’ye 3 saniyenin altında ulaşıyor. Aracın maksimum sürati 350 km/s. Formula 1 teknolojisinin kullandığı otomobil en pahalı ve en hızlı Ferrari unvanına sahip.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim