• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hyundai Avrupa projelerini artırmaya başladı

Hyundai Avrupa projelerini artırmaya başladı
Dünyanın hidrojen yakıt hücreli ilk seri üretim aracını üreten Hyundai, ix35 Fuel Cell ile Avrupa'daki girişimlerini ve projelerini artırmaya başladı.

75 adet hidrojenli aracı Avrupa'nın altı büyük şehrinde kullanacak olan Hyundai, yapmış olduğu ortaklıklarla gelecekteki projelerinin gerçekleşme vaadlerini de güçlendiriyor.

"HyFIVE- The Hydrogen For Innovative Vehicles" yani "Yenilikçi Araçlar için Hidrojen" projesiyle, Bolzano, Kopenhag, Innsbruck, Londra, Münih ve Stuttgart'ta kullanılacak olan ix35'ler, Avrupa'nın en kapsamlı, çevreci binek otomobilleri olacak. Ortak girişimler sayesinde, kısa zamanda etkili olması hedeflenen bu projenin asıl amacı, hidrojen yakıt hücreli araçlar için dolum istasyonlarını yaygınlaştırmak ve daha fazla seçenenek ve kolaylık sağlayan alternatif yakıtlarla çevre kirliliğinin de önüne geçmek.

Londra, City Hall'daki lansmana katılan Hyundai Motor Avrupa Başkanı Byung Kwon Rhim, konuyla ilgili olarak, "Avrupa'nın mobil gereksinimlerini karşılamak, çevre kirliliğini azaltmak, kalıcı ve gelişmiş çözümler üretmek adına hidrojen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell ile ilgili yeni bir girişimimiz olan "HyFIVE" projesi başladı. Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri geliştirmek ve sunmak adına önemli adımlar atıyoruz. Çünkü Hyundai, 1998 yılından bu yana hidrojen yakıt hücreli araçlar geliştiren ve üreten dünyanın ilk otomobil markasıdır. Avrupa'nın en büyük şehirlerinde, belediyeler ile gerçekleştirdiğimiz bu son ortaklık sayesinde uzun vadeli ulaşım çözümleri elde etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda hidrojenli araçların kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber hem farkındalık yaratmak ve hem de doğaya karşı olan sorumluluğumuzu da yerine getirmek istiyoruz" dedi.

Hidrojenle çalışan yakıt hücreli araçlar

Multi-milyon Avrupa HyFIVE projesi, Londra Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetiliyor. Hidrojenle çalışan yakıt hücreli araçların global merkezi haline gelmeyi amaçlayan Londra, böylelikle projenin resmi olarak başlamasında etkili oluyor. Araç üreticileriyle birlikte endüstriyel gaz şirketleri Air Products, Kopenhag Hidrojen Ağı, ITM Power, Linde ve OMV de bu projeye destek vererek gelişimine ortak oluyor.

Gelişmiş teknolojiyle üretilen ix35 Fuel Cell, sadece hidrojen ile çalışıyor. Yakıt hücreleri bu hidrojeni elektriğe dönüştürerek aracın hareket etmesini sağlıyor. Bu işlem sonucunda hidrojen ile oksijenin tepkimeye girmesi nedeniyle sadece su açığa çıkarak çevreye hiç zarar verilmiyor. Hyundai ix35 Fuel Cell, aslında sürüş özellikleri ve performans olarak standart 1.6 litrelik ix35 (136 bg) ile aynı, ancak günümüzdeki elektrikli araçlardan daha verimli. Hidrojen dolumu yine yakıt dolumu gibi birkaç dakika süren ix35 Fuel Cell, 0'dan 100 km/s hıza 12,5 saniyede ulaşıyor, maksimum 160 km/s hıza çıkabiliyor ve arada başka bir doluma gerek duyulmaksızın 594 km yol yapabiliyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim