• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yiğit Akü, 'Akıllı Akü' teknolojisini tanıttı

Yiğit Akü, 'Akıllı Akü' teknolojisini tanıttı
Türkiye’de otomativ yan sanayii sektörünün önde gelen akü üreticilerinden olan Yiğit Akü, gerçekleştirdiği iki ayrı iftar yemeği ve bayi toplantısında bayilerini ağırladı.

Şu anda 100 ana bayi ve 4000 tali bayi ile çalışan Yiğit Akü, bu yıl akü pazarına yeni sunduğu, Dünyada bir ilk olan Prestige V3 Akıllı Akü serisini tedarikçilerine tanıttı. Bluetooth ve garanti sayacını kullanarak akü teknolojisini bir üst seviyeye taşıyan Yiğit Akü mühendisleri başarılarının haklı gururunu yaşadı.

Gerçekleştirilen bayi toplantısında Yiğit Akü’nün süregelen Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkarılan bu yüksek teknoloji ürünü ile ilgili Yiğit Akü yetkilileri açıklamalarda bulundu. Yiğit Akü’nün teknolojik açıdan geldiği son noktayı gösteren Prestige V3 Akıllı Akü, bayiler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gördü.

AKILLI TELEFONLAR İLE BİLGİ PAYLAŞIMI GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR

Türkiye’nin sektöründeki öncü firmalarından biri olan Yiğit Akü, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, teknolojinin son noktası akıllı aküyü üretti. Prestige V3.0 akıllı akü ile akıllı telefon bilgi paylaşımı yaparak, kullanıcı; akünün şarj durumundan, aracın elektrik sistemine kadar pek çok bilgiyi rahatlıkla öğrenebiliyor. Prestige V3.0 akünün şarj sistemi performansı akıllı cihazlar aracılığıyla kolaylıkla izlenebiliyor. Bu sistemi kullanabilmek için akıllı cihazlara kolaylıkla indirilebilecek olan program yeterli oluyor. Prestige V3.0 akıllı akü, “akıllı çip (mikro devre)” teknolojisi ile Yiğit Akü’ nün uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonunda üretildi. Bu ürünle sektöründe teknoloji liderliğini sürdürdüğünü bir kez daha kanıtlayan Yiğit Akü’nün Prestige V2.1 ve V3.0 akıllı aküleri diğer akülere göre birçok üstünlüğe de sahip.  Prestige akıllı akü V3.0’da bulunan garanti sayacı, araca ilk takıldığında devreye girerek aracın çalışmadığı süre de dahil olmak üzere tüm verileri kayıt ediyor. Aküde problem yaşanması durumunda hafızaya kaydedilen veriler kullanılarak, hatanın araçtan mı yoksa aküden mi kaynaklandığı tespit edebiliyor. Prestige akıllı akü V3.0’ da ise tüm bu özelliklerin yanı sıra elektronik çiplere entegre edilen bluetooth teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede aracın kaputunu açmadan, cep telefonuyla akünün ve aracın şarj durumu kolaylıkla takip ve kontrol edilebiliyor. Prestige-akıllı akü V3.0’ da kullanılan “bluetooth low energy” çipi aküden tüketilen enerji miktarını diğer versiyonlara göre azaltıyor. Prestige akıllı akünün kendi kendine deşarj olmasını engellemek için, araç kapatıldıktan iki saat sonra kendini otomatik olarak bekleme moduna alıyor.

yigit2.20140721130855.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim