• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Otomotiv sektöründe 2. el piyasası durdu

Otomotiv sektöründe 2. el piyasası durdu
İzmit’te ikinci el otomobillerin satışının yapıldığı Galericiler Sitesi’ndeki işyeri sahipleri, durgunluktan şikayetçi.

Galericiler, her bayram öncesi ikinci el otomobil piyasasında yaşanan hareketliliğin bu bayram öncesi yaşanmadığını söyledi. Gelen alıcılar ise fiyatları yüksek buldu.

İzmit Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Temel Şentürk, ikinci Otomobil piyasasında geçen yıllara oranla büyük durgunluk olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluk yok. Faizlerin yüksek olmasından kaynaklanan sebeplerle insanlar kredi kullanmaya yanaşmıyorlar. Sıfır otomobillerde fiyat yükselince bu ikinci el otomobile de yansıdı. Şu anda ikinci elde fiyatlar çok yüksek. Bu da piyasayı çok etkiledi.  Geçtiğimiz yıllarda Galericiler Sitesi bayram alanına dönerdi. İnsanlar araba alıp satarlardı. Bayram haftasına girdik ama gelen giden yok."
Galericilerin işsizlikten gün boyu birbirleriyle sohbet ettiğini söyleyen galerici Ahmet Önen de "Önceden sıfır otomobil almaya gücü yetmeyen vatandaşlar galericiler sitesine gelirdi. Piyasa bir doygunluga ulaşınca ikinci el fiyatları da el yakmaya başladı. Bayram öncesi galericiler sitesinde boş boş oturup müşteri bekliyoruz. Fakat ne gelen var ne de giden. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu ay bir tane bile otomobil satamadım" dedi.

"OTOMOBİL ALIRKEN DİKKATLİ OLUN"

Bu arada, piyasada fazla hareket olmamasına rağmen otomobil alıcılarından dikkatli olmaları istendi. Galerici Teyfik Topçu, şu uyarılarda bulundu:
"Araba almak isteyen vatandaşlarımız teknolojinin imkanlarından faydalanarak, internetten alışveriş yapıyorlar. İnternet üzerinden otomobil alım satımında artı olduğu gibi pek çok eksiler yaşanabiliyor. Fotoğrafını internette gördükleri arabayı almak isteyen otomobil alıcıları, bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Satılık otomobil ilanlarında yalan yanlış bilgiler de olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve devlete vergisini ve kirasını ödeyen yer ve mekanı belli olan galericilerden alım satım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında galericinin yeri bellidir."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim