• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Opet'ten müşteri ihtiyacına özel ürünler

Opet'ten müşteri ihtiyacına özel ürünler
Opet, müşteri gereksinimleri doğrultusunda yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. ‘Otobilim’ ve ‘Yakıt Kart’ı da sunan Opet, pazarın üzerinde bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Opet’in taşıt tanıma/otomasyon sistemi olan Otobil, 2000 yılından bu yana hizmet veriyor. Filo müşterilerinin akaryakıt alımlarının belirli sistemler dahilinde takibini ve kontrolünü sağlamak üzere oluşturulan sistem, hayata geçtiğinden bu yana her yıl büyüyerek, kendi hedeflerinin üzerinde performans sergileyerek bugüne gelmiş.
Otobil sistemiyle gerçekleşen satışlar, Türkiye genelinde OPET’in satışlarının ortalama yüzde 24’ünü oluşturuyor. Şu anda 30 binin üzerinde müşteriye sahip Otobil’in hizmet verdiği araç sayısı ise yaklaşık 400 bin. Opet Teknoloji ve Otomasyon Satış Müdürü Eren Tunç, Otobil sistemiyle ilgili şunları söylüyor:

‘Farkımız, ulaşılabilirliğimiz’

“Otobil’in rakip uygulamalardan en büyük farkı, insan odaklı bir sistem oluşudur. Müşteri, karşısında her zaman bir ses, bir soluk ister. Biz buna çok önem veriyoruz. Farkımız, her zaman ulaşılabilir ve müşteri odaklı olmamızdır. Bugün bu noktaya hızlı gelebilmiş olmamızın da arkasında bu yatmakta. Otobil’in sistem olarak rakiplerinden teknolojik anlamda da artıları var. Ancak arkasında durduğumuz müşteri odaklı yaklaşım ve kusursuza yolculuk anlayışımız, bizi bir adım öne çıkarıyor.
Müşteri akaryakıt alırken yüklü miktarlarda para ödüyor, güvenilir sistemlerle para transferini gerçekleştirmek istiyor. Bunun sonunda bir ‘ses’ duymak istiyor ki, biz o ‘ses’ olmak için çabalıyoruz. Müşterilerimiz, bu sistemle ilgili her zaman bir çalışanımızla görüşüp, sorularına hızlı cevap alabilir. En önemli farkımız, müşteriye bu sayede daha yakın olmamız ve ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilmemiz. Güçlü alt yapımız sayesinde, müşterilerimizin Otobil ile yakıt temini konusunda sıkıntı yaşanması mümkün değildir.”

Kazandıran Türkiye turu

“Otobil ile Kazandıran Türkiye” adını verdikleri road show projesinin, geçen yılın ortalarında başladığını, ilk aşamada 2013 yılı sonuna kadar sürmesinin planlandığını belirten Tunç, söz konusu projenin hedefinin de Kobi’ler olduğunu belirtiyor.
Tunç, “Bugüne kadar ulaşılmamış, ziyaret edilmemiş ya da bu sistemden haberi olmayan ve büyümeye çalışan şirketlerle ilgili bir çalışma planlamıştık. Ve gördük ki pazarda çok ciddi bir boşluk var. Bu boşlukta katma değer sağlayarak ilerlemek istedik” diyor.
Çok olumlu sonuçlar alınması üzerine 2014’ün Şubat ayında projenin yeniden başlatıldığını, bu sayede yaklaşık 2500 şirketin bu hizmetten yararlanmaya başladığını aktaran Tunç, şöyle devam etti:
“Müşterilerimizin sayısı giderek artmakta. Belli bir yol planı çerçevesinde planlanan bu yolculukta, 6 satış ekibi aracı ve toplamda 12 kişilik ekibimiz, Opet Otobil sistemini bayiler ve satış ekiplerimizle birlikte tanıtma imkanı buldu. Bu tur, özellikle organize sanayi bölgeleri ve planlanmış satış noktalarında çok ciddi bir görsel şölene dönüştü, ‘Otobil ile kazandıran Türkiye Turu’nun, çok daha sıcak ilişkilerin kurulduğu, birebir müşteriyle temasın yapıldığı bir satış organizasyonu olduğunu düşünüyoruz. Sonuçlarından gayet memnunuz. Hedeflediğimiz rakamlara da ulaştık. Tekirdağ’dan başlayıp Anadolu’nun en ücra köşesine kadar uzanarak, en küçük işletmelere kadar gittik. 2013’te 8 bin 300 nokta ziyareti yaptık ve 2 bin 500 kontrat imzaladık. 2014 Temmuz itibariyle de 16 bin noktayı ziyaret ederek 4 bin kontrata ulaştık.”
Eren Tunç, müşterilerinin özellikle gıda, inşaat, lojistik ve turizm sektörlerinden olduğunu, bölgesel dağılım açısından da Marmara, Orta Anadolu ve Ege şeklinde sıralanabileceğini kaydetti.

Rakamlarla Otobil

* Otobil sistemi, Türkiye genelinde Opet’in yaptığı satışların ortalama yüzde 24’ünü oluşturuyor. Opet, Otobil’le 30 binin üzerinde müşteri ve yaklaşık 400 bin araca sahada hizmet veriyor,
* 30 bin 840 müşterinin yüzde 75’ini Kobi’ler oluşturuyor,
* Müşteri sayısı, 4 yılda yaklaşık üç katı artış gösterirken, ciro da yaklaşık 2.5 katına çıktı,
* 2013’te gerçekleşen ciro rakamımız yaklaşık 2 milyon TL ve 2014 yılı için öngörülen ciro ise 2.5 milyon TL. 2015’te Opet’in Otobil’deki hedefi 600 bin araca ulaşmak.
* Kobi’lere yönelik “Otobil’le Kazandıran Türkiye Turu” kapsamında 2300 adet yeni müşteri elde edildi.
* 22 kişilik satış ekibi, distribütörlere bağlı çalışan 50 kişilik ekip, 12 kişilik roadshow ekibi, 30 kişilik backoffice çalışanıyla toplamda 100’ün üzerinde personelin bulunduğu bir takımla çalışılıyor.

Hedefİ 600 bİn araca ulaşmak

Yıllık bütçelerini ve büyüme stratejilerini belirlerken, her zaman çıtayı yüksekte tutmaya çalıştıklarını söyleyen Opet Teknoloji ve Otomasyon Satış Müdürü Eren Tunç, “2014’ün ilk 6 ayında, öngördüğümüz performansın da üzerinde sonuçlar aldık. Her zaman pazarın üzerinde bir büyüme öngörüyoruz ki, pazar payımızı da büyütelim. Dolayısıyla 2015’te de bu oran, pazarın talebi doğrultusunda bizim de öngördüğümüz gibi artacak” ifadesini kullandı.
Kurdukları yapının, uzun vadede bayii ilişkilerini de pozitif yönde etkilemesini planladıklarını anlatan Tunç, “Dolayısıyla yaptığımız ya da yapmayı planladığımız her projeye, iş ortağımız olan bayimizle birlikte karar veriyoruz. Amacımız, müşteri, bayii ve Opet zincirinin daha iyi ilişkiler içinde olduğu sürdürülebilir bir yapı” dedi. 2013’te yaklaşık 2 milyon TL ciro elde ettiklerini, 2014 yılı için öngörülen cironun ise 2.5 milyon TL olduğunu kaydeden Tunç, “2015’te hedefimiz 600 bin araca ulaşmak. Güncel müşteri sayımız 30 bin 840 adet olup, bunun yüzde 75’i Kobi’lerden oluşuyor. Yıllar itibariyle müşteri sayımızı 4 yılda yaklaşık üç katına, Otobil ciromuzu da yaklaşık 2.5 katına çıkarttık” diye konuştu.

‘Otobilim’e kadın sürücü ilgisi

Söz konusu sistemi farklılaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini, Otobil dışında farklı satış kanalları ve yapılar geliştirdiklerini de vurgulayan Eren Tunç, şunları söyledi:
“Bireysel müşteriler için tasarladığımız ve ‘Otobilim’ dediğimiz kredi kartı ile çipin entegre olması sayesinde araçtan inmeden yakıt alabildiğiniz bir sistemimiz mevcut. Bu sistem, özellikle kadın müşterilerimizden çok ciddi talep görüyor. Müşteri, akaryakıt istasyonunda pompaya yanaşır, anahtarını pompacı görevlisine iletir, yakıt alımını yapar ve yoluna davam eder. Otobilim sayesinde herhangi bir şekilde araçtan inmesine gerek yok.”
Lojistik sektörü için geliştirdikleri, sonrasında personel servis taşıma sektörü ve diğer birçok sektörün de ciddi ilgi gösterdiği “Yakıt Kart” sistemini de anlatan Tunç, “Yakıt kart, bizim gözbebeğimiz. Şu an yaklaşık olarak Otobil’in toplam satış hacminin yüzde 20’sini oluştuyor. Ürünlerimizi pazardaki müşteri ihtiyaçları doğrultusunda geliştiriyoruz. Yakıt Kart da buna en iyi örnektir. Lojistik sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın çözüm ortağı oldu” dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim