• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Mercedes-Benz, AMG GT'yi tanıttı

Mercedes-Benz, AMG GT'yi tanıttı
Mercedes-Benz pek çok teaser fotoğrafını yayınladığı ve otomobil dünyasında büyük heyecan yarattığı yeni modeli AMG GT’yi resmen tanıttı.

Günlük spor otomobil sözleriyle betimlenen ve bizce direkt olarak Porsche 911'i hedef alan AMG GT, göze çarpan iri ızgarası, büyük hava girişleri ve büyük LED farlarıyla SLS AMG’nin izinden gidiyor. Bakışlarınızı otomobilin önünden arkasına doğru çevirdiğinizde ise karşınıza dar açılı ön cam, çerçevesiz kapılar ve hava girişlerine sahip ön çamurluklar çıkıyor. Yeni modelin arka kısmı ise kendine has şık bir çizgiye tavan çizgisi, elektrik kontrollü spoyleri ve ince stopları ile dikkat çekiyor. AMG GT 19 inçlik jantlar üzerinde dururken, AMG GT S ise önde 19, arkada 20 inçlik jantlara sahip. AMG GT, aynı zamanda bugüne kadar üretilmiş en sportif Mercedes kabinlerinden birini sunuyor.

Giriş seviye AMG GT’nin kaputunun altında 462 bg güç ve 600 Nm tork üreten 4-litre çift turbo V8 motor yer alıyor. 7-ileri çift kavramalı şanzıman ile eşlenen bu ünite otomobilin 0-100km/s sprintini net 4 sn’de tamamlamasına yardımcı olurken, otomobilin hızlanmasını elektronik olarak sınırlandırılmış 304 km/s’ye kadar sürdürmesini sağlıyor. Model gamında AMG GT’nin üzerinde yer alan AMG GT S’te ise aynı motor 510 bg güç ve 650 Nm tork üretiyor. GT S sahip olduğu ekstra güç ile 0’dan 100km/s’ye 3.8 sn’de hızlanırken, maksimum 310 km/s hıza ulaşabiliyor.

Alman mühendisler AMG GT’nin olabildiğince hafif olması amacıyla alüminyum, çelik ve magnezyumdan elde edilen bir karışımdan faydalanmış ve otomobilin yalnızca 1540 kg'lik kuru ağırlığa sahip olmasını sağlamış.

Mercedes-Benz AMG GT’de mekanik kilitli diferansiyele, AMG GT S’te ise elektronik kilitli diferansiyele yer vermiş. AMG GT S’te elektronik kilitli diferansiyelin yanı sıra, elektronik olarak kontrol edilen amortisörler ve Comfort, Sport ve Sport Plus olmak üzere üç farklı modu bünyesinde barındıran AMG RIDE CONTROL spor süspansiyonlar da bulunuyor. Performans donanımları arasında yer alan bir başka önemli bileşen ise frenler. Mühendisler AMG GT’de dört tekerlekte standart olarak 360 mm’lik havalandırmalı fren disklerine yer verirken, AMG GT S’te ise 390 mm’lik fren diskleri ve kırmızı fren kaliperleri tercih edilmiş.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 925 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim