Tek tip şarj cihazı dönemi başlıyor
Neredeyse tüm cep telefonu modellerine uygun tek tip şarjın keyfini şimdilik Avrupalılar yaşayacak.
Telefonun şarjı bittiğinde kullanılan modele uygun şarj cihazı arama derdi Avrupalılar için sona eriyor. Avrupa Komisyonu’nun çabalarıyla oluşturulan yeni düzenlemeye göre, Avrupa’da satılan pek çok cep telefonu için tek tip şarj cihazı kullanılacak. 2011 yılında başlayacak uygulama için Motorola, Samsung, Apple ve RIM gibi cep telefonu pazarının önde gelen 10 şirketi bu düzenlemeye imzasını attı.
Neredeyse her türlü cep telefonu modeline uyacak olan standart şarla birlikte harcamaların düşmesi ve bu alanda yapılan tüketimlerin azalması bekleniyor. Tüketici telefonunu değiştirdiği her seferde modele uygun şarj cihazı satın almak zorunda kalmayacak ya da telefon bozulduğunda telefonla birlikte şarj cihazı da çöpe gitmeyecek. Ayrıca kullanıcılar şarja ihtiyaç duyduğu acil zamanlarda modele uygun cihaz aramak zorunda kalmayacak; standart şarj cihazı ile işler daha da kolaylaşacak.
Avrupa dışındaki tüketicilerin ise bu evrensel cihazdan faydalanması şimdilik söz konusu değil. Hükümet düzenlemesi ile birlikte standart şarj uygulamasının diğer ülkeler tarafından da takip edilmesi umut ediliyor.
Tek tip şarj cihazı dönemi başlıyor

Neredeyse tüm cep telefonu modellerine uygun tek tip şarjın keyfini şimdilik Avrupalılar yaşayacak.
Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ASELSAN kızılötesi dedektörleri millileştiriyorASELSAN, keşif gözetleme, füze arayıcı başlık, hedefleme sistemleri, insansız hava araçları ve Milli Muharip Uçağın elektro-optik sistemleri gibi birçok platformda kullanılabilecek kızılötesi dedektörleri üretebilir hale geldi.
Göbeklitepe'de yeni bulgulara rastlandıTarihin başlangıç noktası olarak da nitelendirilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de yeni tapınak ve dikili taşlar tespit edildi.
Steam yenilendi!Valve, dünyanın en büyük dijital oyun satışı platformu Steam'in ''Pek Yakında'' kısmını yeniledi.
Belçika'nın Gent şehrinde başörtüsü yasağı kalkıyorGent'teki liselerde uygulanan başörtüsü yasağı, yeni öğretim döneminde kaldırılacak.Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim






















