• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BTK'dan iletişim devlerine rekor ceza

BTK'dan iletişim devlerine rekor ceza
BTK, çeşitli gerekçelerle Türk Telekom, TTNET, Turkcell, Vodafone ve Avea'ya 34,5 milyon lira para cezası verdi.

 

BTK, çeşitli gerekçelerle Türk Telekom, TTNET, Turkcell, Vodafone ve Avea'ya 34,5 milyon lira para cezası verdi.
 
TÜRK TELEKOM'A 5 MİLYONA YAKIN CEZA
 
BTK'nın internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Türk Telekom'a bazı abonelik sözleşmelerinde yer alması gereken asgari bilgilerden bir kısmının bulunmaması, sözleşme ve eklerini muhafaza etme yükümlülüğünün gereği gibi yerine getirilmemesi, bazı abonelerin başarısız çağrılarının ücretlendirilmesi ve abonelik iptallerini belirlenen süre içerisinde gerçekleştirmemesi gibi nedenlerle 4 milyon 957 bin 920 lira para cezası uygulandı.
 
FAZLA ÜCRET ALINMASI CEZA KESTİRDİ
 
Kurul, Ttnet'e, bazı faturalara fazla ücret yansıtılması, taahhüt edilen indirimlerin yansıtılmaması, birtakım indirimlerin uygulanmaması, bazı abonelerin taleplerinin geç devreye alınması ve denetim süreci içerisinde bazı bilgi taleplerini verilen süreden sonra yerine getirilmesi gerekçeleriyle 6 milyon 989 bin 54 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.
 
TURKCELL CEZA VE ABONELERE PARA ÖDEYECEK
 
Turkcell'in abonelik sözleşmesinde yer alması gereken asgari bilgilerden bir kısmını bulundurmadığını tespit eden BTK, şirkete abonelerin başvurmak istedikleri "Ben Yaptım 750 Paketi" ve "Ben Yaptım Paketi" yerine, abonelere Turkcell tarafından "Ben Yaptım 700" ve "Ben Yaptım 500" paketi tanımlanması, Turkcell Mobil TV hizmetini Iphone veya android işletim sistemli cihazlar üzerinden kullanan abonelere, uygulama içindeki Twitter entegrasyon özelliği paket ücreti içerisinde ücretsiz olması gerekirken, Twitter kullanımlarının ücretlendirmesi ile abonelik sözleşme ve eklerini muhafaza etme yükümlülüğünü gereği gibi yerine getirmemesi nedeniyle 20 milyon 314 bin 135 lira para cezası verdi. Şirket, ayrıca SMS sorgulaması kurallarına uymadığı gerekçesiyle de abonelere 37 milyon 183 bin 997 lira iade edecek.
 
VODAFONE'A 2 MİLYON CEZA
 
Kurul, 2012 Nisan ayında, Vodafone İş Ortağım tarifesine kayıtlı abonelerin ücretlendirilmemesi gereken grup içi SMS'lerinin ücretlendirilmesi, 28 Ağustos 2012'de yapılan bir kod güncellemesi sonrasında ücretlendirilmemesi gereken GPRS kullanımlarının ücretlendirilmesi ve 5 Mart 2012'den itibaren birden fazla promosyonlu data paketi olan abonelerin data kullanımlarında paket geçişlerinin anlık olarak yapılmaması sonucu fazla ücretlendirilmesi gibi nedenlerle Vodafone'a 2 milyon 88 bin 871 lira para cezası verilmesini kararlaştırıldı. Şirket, çeşitli nedenlerle abonelere 327 bin 115 lira iade edecek. 
 
AVEA'YA 510 BİN LİRA CEZA
 
Avea'nın da abonelik sözleşmelerinin bir kısmında abonelik sözleşmelerini ve eklerini muhafaza etme yükümlülüğünü gereği gibi yerine getirmediğini tespit eden Kurul, paket alımı gerçekleştiren abonelere paketin alındığına dair SMS gönderilmesine rağmen, paketlerin abonelere tanımlanamadığı ve abonelerin paketsiz olarak fazladan ücretlendirilmesi gerekçesiyle şirkete 203 bin 510 lira para cezası verdi.
 
Kurul'un Turkcell, Vodafone, Avea, Türk Telekom ve TTNET'e uyguladığı para cezalarının toplamı 34,5 milyon lirayı buldu.
 
Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim