• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Suudi Arabistan 25 denizaltı almak istiyor

Suudi Arabistan 25 denizaltı almak istiyor
Suudi Arabistan, Almanya'dan 2,5 milyar Avro değerinde 25 denizaltı almak istiyor. Denizaltılar Kiel Tersanesi HDW ve Emden Nordseewerk tarafından üretilecek.

 

Suudi Arabistan, Almanya'dan 2,5 milyar Avro değerinde 25 denizaltı gemisi almak istiyor. Suudi Arabistan'a satılacak denizaltılar, 'Thyssen Marine Systems'e bağlı Kiel Tersanesi HDW ve Emden Nordseewerk tarafından üretilecek.
 
Alman medyasında yeralan haberlerde Suudi Arabistan'ın Almanya'dan 209 model, toplam değeri 2,5 milyarı bulan 25 adet denizaltı alacağı bildirildi. 'Bild am Sonntag' gazetesinin verdiği bilgiye göre, Federal Başbakan Angela Merkel, yazın Suud kralına gönderdiği bir mektupta yeni hükümet kurulur kurulmaz konunun hızlı bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.
 
Suudi Arabistan'a satılacak denizaltılar, 'Thyssen Marine Systems'e bağlı Kiel Tersanesi HDW ve Emden Nordseewerk tarafından üretilecek.
 
Almanya'nın silah ihracatı konusu, yeni kurulacak koalisyon hükümeti için görüşmelere devam eden sosyal demokratlarla Hristiyan demokraların tartıştığı birçok konulardan birini teşkil ediyor.
 
Suudi Arabistan, halk ayaklanmasını bastırması için Bahyern'e yardım ettiğinde göstericilere karşı tank, asker ve silah göndermişti. O sıralarda Almanya'da da Suudi Arabistan'a tank satışı gündeme gelmiş ve Alman silahlarının göstericilere karşı kullanılarak insan haklarının çiğnendiği öne sürülmüştü.
 
Sosyal demokratlar, kriz bölgesi olarak gördükleri Arap yarımadasına silah ihracatı konusunda daha sıkı kuralların getirilmesini isterken, Hristiyan demokratlar mevcut uygulamanın yeterli olduğunu düşünüyor. Şu andaki uygulamaya göre Federal Güvenlik Konseyinde Başbakanla birlikte 8 bakan silah ihracatlarına izin konusunda karar veriyor.
 
AFP haber ajansı konuyu Alman hükümet sözcüsüne sordu, sözcü olayı ne doğruladı ne de yalanladı.
 
Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim