• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Japonya ve Amerika Liaoning'i izliyor

Japonya ve Amerika Liaoning'i izliyor
Liaoning'in, ülkenin kuzeyindeki Çingdao limanından Haynan eyaletinin Sanya kentindeki askeri limana vardığı ve seferin ABD ile Japonya donanma kuvvetlerine ait gemilerce izlendiği bildirildi.

 

Çin'in ilk uçak gemisi Liaoning'in, ülkenin kuzeyindeki Çingdao limanından Haynan eyaletinin Sanya kentindeki askeri limana vardığı ve seferin ABD ile Japonya donanma kuvvetlerine ait gemilerce izlendiği bildirildi.
 
Şinhua ajansının haberine göre, Sanya'daki askeri limana varan Liaoning uçak gemisi, burada Güney Çin Denizi'nde yapılacak bilimsel incelemeler ve askeri eğitim için hazır duruma getirilecek.
 
Resmi basında yer alan haberlerde, Liaoning ve beraberindeki filonun, Güney Çin Denizi'nde Diaoyü adalarına yakın noktadaki Tayvan Boğazı'ndan geçişi sırasında çok sayıda ABD ve Japonya donanma gemisi tarafından yakın takip altına alındığı vurgulandı. ABD, Tayvan ve Japonya tarafından izlenen Liaoning'in, hiçbir ülkenin deniz sınırını ihlal etmediği ve uçak gemisinin bölgede yapacağı faaliyetlerin olağan düzenleme çerçevesinde devam edeceği belirtildi.
 
Liaoning, Çin Donanması'na ait iki hava savunma destroyeri ve iki füze firkateyni eşliğinde salı günü ülkenin doğusundaki Şandong eyaletinin Çingdao kentindeki askeri limandan ayrılmıştı.
 
Ülkenin ilk uçak gemisi muharebe grubunu oluşturduğu vurgulanan filonun, kısa ve uzun mesafeli hava savunma gücü ile denizaltı savunma misyonlarını temsil ettiği belirtilmişti.
 
Ukrayna'dan alınan ve Türkiye'de Boğazlardan geçişi büyük ses getiren, eski adıyla "Varyag" olan uçak gemisi, geçen yılın Eylül ayında Çin donanmasının en büyük müteahhit şirketi Çin Gemi İnşa Sanayi Kuruluşu tarafından ülkenin kuzeydoğu liman kenti Dalien'de törenle donanmaya teslim edilmişti.
 
ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Rusya, Hindistan, Tayland ve Brezilya'nın ardından uçak gemisine sahip olan 10. ülke konumunda olan Çin, Liaoning'in barışçıl amaçlarla kullanılacağını savunuyor.
 
Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim