• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul'dan Messina'ya uzanan 'Umut'

İstanbul'dan Messina'ya uzanan 'Umut'
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı envaterinde bulunan en uzun ve en büyük gemisi TCSG Umut, ilk uzun menzilli ziyaretini dünyanın bir başka boğazlı kenti olan İtalya'nın Messina şehrine yaptı.

 

İstanbul'da Türk mühendislerinin alınteriyle üretilen Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı envaterinde bulunan en uzun ve en büyük gemisi TCSG Umut, ilk uzun menzilli ziyaretini dünyanın bir başka boğazlı kenti olan İtalya'nın Messina şehrine yaptı.
 
Umut Gemisi, 88.60 metre boyu ile dikkati çeken, 12.20 metre eninde ve bin 700 ton ağırlığı, gerektiğinde helikopter taşıma, yangın söndürme dahil, arama-kurtarma faaliyetleri, denize yayılmış yakıtı çekmek, ağır deniz-hava şartlarında görev yapabilme imkanı gibi pekçok beceriye sahip. 
 
Uzun yolculuğun ardından Messina Limanı'na giriş yapan ve iskeleye yanaşan gemiyi Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Lütfü Öztürk ile İtalyan Donanması Messina Bölgesi Sorumlusu Deniz Albay Santo G. Legrottaglie karşıladı. 
 
Karşılamanın ardından yerel yönetecileri ziyaret eden geminin kafile komutanı Deniz Kıdemli Albay Ertan Balcı ve TCSG Gemi Komutanı Deniz Kıdemli Binbaşı Cüneyt Kara liderliğindeki komuta kademesi, kentin ileri gelenlerince sıcak ilgi ve alaka ile ağırlandı.
 
TCSG Umut heyetinin Messina Belediye Başkanı Renato Accorinti'ye ziyareti sırasında, Messina'nın da aynı İstanbul ve Cebelitarık gibi bir boğaz kenti olduğunu, belirten Başkan Accortini, "İstanbul büyüleyici bir kent. İki boğaz kentini, Messina ve İstanbul'u kardeş şehir yapmak çok hoşuma gider" dedi.
 
Kaptan Kıdemli Binbaşı Kara da Belediye Başkanı Accorinti'nin bu mesajını Türkiye'ye götüreceğini söyledi. İkili, daha sonra birbirlerine ziyaret anısına hediyeler verdi.
 
Yerel yöneticilere gemide üst düzey ağırlama
 
Belediye Başkanının ardından Vali Yardımcısı Maria Adele Maio tarafından kabul edilen TCSG Umut'un komuta kademesi, ziyarette bulunduğu kentin yerel yöneticileri ve askeri mevkidaşlarını TSCG Umut'ta ağırladı.
 
Vali Yardımcısı Maio ve İtalya Sahil Güvenlik Messina Bölge Komutanı Antonini Samiani'yi güvertede askeri törenle karşılayan TSCG Umut Gemisi komuta kademesi, konuklarına öğle yemeği verdi.
 
Konuklara gemi mutfağından, mercimek çorbası, döner, kestaneli pilav, patates, çoban salata ve Revani tatlısı ikram edilirken, Messina kentinin yerel yöneticileri özellikle dönerle tatlıyı beğendi.
 
Donanma Messina Bölge Sorumlusu Deniz Albay Legrottaglie de Umut Gemisi'nin kaptanına ve mürettebatın 'hoşgeldin' diyerek, kendileri için Türk mevkidaşlarıyla bir araya gelmenin önemli ayrıcalık olduğunu belirtti.
 
Gemideki yemeğin ardından İtalyan Sahil Güvenlik Messina Bölge Komutanı Samiani, TCSG Umut komuta kademesine, Messina Boğaz trafiğinin kontrol edildiği üs komutanlığına götürdu. İtalyan yetkililer, tarafından burada Türk misafirlere boğaz trafiğine ilişkin bilgi verildi.
 
"İlk uzun menzilli seyir "
 
TCSG Umut Gemisi Kaptanı Deniz Kıdemli Binbaşı Cüneyt Kara da  "İtalya'nın Messina Limanı, gemileri arasında yapılan ilk uzun soluklu seyir oldu. TCSG Umut ailesi olarak Messina'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.
 
Daha önce çeşitli defalar İtalya'ya geldiğini aktaran Kara, "Yine daha önceki seferlerde olduğu gibi bize çok sıcak bir karşılama yaptılar. Türk ve İtalyan Sahil Güvenlik komutanlıkları arasındaki koordinasyon ve işbirliğini arttırmak maksadıyla temaslarda bulunduk, Bizim bu ziyaretimiz, hem bizim açımızdan hem İtalyanlar açısından oldukça faydalı geçti" diye konuştu.
 
umut.jpg
 
umut2.20131130110542.jpg
 

 

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim