• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Askeri tersanede römorkör yan yattı

Askeri tersanede römorkör yan yattı
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı.

 

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. Römorkörün içinde asker ve sivil işçilerin de bulunduğu, kendilerine ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
 
Alabey Askeri Tersanesi'ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı.
 
9 kişi yaralandı
 
Römorkör havuz içinde yan yatarken, üzerindeki 9 askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden altısının Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, birinin de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.  Hafif yaralanan iki kişinin taburcu edildiği öğrenildi. Öte yandan, römorkörde bulunan asker ve sivil işçilere ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak konuyla ilgili bilgi almak için Alaybey Askeri Tersanesi'ne geldi.
 
Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi'ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.
 
KAYIPLARDAN KORKULUYOR
 
Hastanede hafif yaralı 7 askerin bulunduğu öğrenilirken kayıp sayısının 10'a ulaşabileceği haberleri geliyor. Bu asker ve sivil personelin yan yatan geminin altında kaldığı belirtiliyor.
 
Genelkurmay'dan açıklama
 
Genelkurmay Başkanlığı askeri tersanede yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörüyle ilgili açıklama yaptı.
 
İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama;
 
"Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersane sinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda “Dalış” esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle “alabora” olmuştur.
 
Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır.
 
Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
 
RÖMORKÖRÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
 
İzmir Alaybey Askeri Tersane’de, bakım sonrası denize indirilirken yan batan ”TCG Değirmendere” adlı römorkörün teknik özellikleri;
Boyut (Boy-En-Draft): (51*11.5*6.1) metre
Deplasman Tonaj: Tam yük: 1580 ton.
Ana Tahrik: 2* Dizel / 2300 HP / 1 Pervane
Sürati: 13.5 kts
Personel: 4 Subay, 17 Astsubay, 5 Uzman Erbaş, 18 Erbaş/Er
 
degirmindere.jpg
 
askeri-tersanede-romorkor.jpg
 
Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim