• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TSK, 'Uzay Ordusu' kurmaya hazırlanıyor

TSK, 'Uzay Ordusu' kurmaya hazırlanıyor
Türk Silahları Kuvvetleri 'Uzay Kuvvetleri' kuracak. Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan sonra beşinci kuvvet olacak ordu 2020'de hazır olacak.

Uzayda etkin güce sahip olmayı hedefleyen Türk Silahlı Kuvvetleri; Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan sonra beşinci kuvvet  ‘Türk Uzay Kuvvetleri’ kuvvetlerini kurmaya hazırlanıyor.

Buna göre, hali hazırda görev yapan Göktürk 2 uydusunun yanı sıra yakın zamanda birbiri ardına fırlatılacak olan Göktürk 1 ve Göktürk 3 uydularıyla Türkiye’nin istihbarat ihtiyacı çözülerek, göreve başlanacak.

Türkiye, bu girişimlerle bölgenin en güçlü Hava Kuvvetleri olmayı planlıyor. Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri şu anda Türk Uzay Kuvvetleri’nin görev tanımı üzerinde çalışıyor.

UYDULARDA DENETİM

Çalışma kapsamında 2020’li yıllarda Hava Kuvvetleri Komutanlığı kuvvet yapısında önemli değişiklikler öngörülüyor. Uzay Kuvvetleri ile Türkiye’nin sahip olunacak uydu sistemleri ile özellikle keşif ve ihbar kontrol alanlarında uzay ortamı etkin olarak kullanılacak. Kuvvette askeri personelin yanı sıra sivil uzay bilimcilerin de görev alması bekleniyor.

MİLLİ UZAY SANAYİ

Uzay tabanlı keşif mimarisi kapsamında, elektro optik uydu sistemlerinin yanı sıra sahip olunacak radar görüntüleme uyduları ile coğrafyadan bağımsız olarak gece ve gündüz her hava şartında görüntü toplama yeteneği kazanılacak.

Öte yandan, uzay teknolojilerine yönelik mevcut çalışmalar dikkate alındığında 2020’li yıllarda Türk Hava Kuvvetleri’nden bağımsız bir milli uzay sanayisi kurularak ve buna bağlı olarak milli uzay gücünün desteklenmesi öngörülüyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim