• BIST 13887.04
  • Altın 6421.94
  • Dolar 46.1164
  • Euro 53.2809
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Vizesiz tur ucuz seyahat getirecek

Vizesiz tur ucuz seyahat getirecek
Apextour Genel Müdürü Mehmet Buyan 4 aylık gezi programları ile yaklaşık 13 bin turisti vizesiz gezdireceklerini ve şu anda tamamen iç pazara odaklandıklarını belirtti.
Cruise pazarında Türk potansiyeli görülecek

Apextour Genel Müdürü Mehmet Buyan 4 aylık gezi programları ile yaklaşık 13 bin turisti vizesiz gezdireceklerini ve şu anda tamamen iç pazara odaklandıklarını belirtti.

Bu yıl 8-10 milyon euro ciro hedeflediklerini söyleyen Buyan, seneye pazarı genişletme arzusu taşıdıklarını ifade etti. Apextour Genel Müdürü Mehmet Buyan ile Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ, İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında 4 aylık seyahat programları, Ocean Majesty gemisinin özellikleri ve cruise turizmine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Türkiye'de tam anlamıyla cruise gemisi olmadığını ve yabancı şirketlerinden gemi kiralamak durumunda kaldıklarını söyleyen Apextour Genel Müdürü Mehmet Buyan, "Bu nedenle bu yıl da ülkemizde bir ilk olarak 4 aylık süre için Yunanistan'dan 'Ocean Majesty' gemisini kiraladık" dedi. İlk turun 2 gün sonra 24 Haziran'da İzmir'den demir alacağına işaret eden Buyan, "30 Ekim 2010'a kadar 3–4–5–6 ve 7 günlük olarak tamamen Türk misafirlerimize özel, 26 kez vizesiz gezi programları yapıyoruz. Bu gezi programlarında diğerlerine oranla adalardaki kalış sürelerini uzun tuttuk. Daha keyifli ve tatmin edici bir tatil olmasını sağladık" dedi.

Cruise pazarındaki Türk potansiyeli görülecek

Yapacakları tur organizasyonlarının tüm gemi şirketlerinin dikkatini çekeceğini ve Türkiye'ye bakışlarını değiştireceğini söyleyen Mehmet Buyan, "Ülkemiz cruise pazarındaki Türk müşteri potansiyelini görecek olan diğer gemi şirketleri, Türk limanlarını, uğranılan ara liman olmaktan çıkarıp, ana liman olarak düşünecek. Bu vesile ile de bu gemilere gelecek olan yabancı turistlerin havayolu, otel, transfer ve alışveriş ihtiyaçları ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağlayacak. Bununla beraber, Türk gezginler için de yeni gemi seyahatleri imkânı doğacak. Çünkü artık bizler de uçak, otel, transfer, gibi fiyatları yükseltecek etkenleri ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Üstündağ: Vizesiz tur ucuz seyahat getirecek

Gemi hakkında bilgi veren Apextour Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ şunları belirtti:

"Gemimizin adı Ocean Majesty. 10 bin 417 gross ton ağırlığında. 9 katlı, 134 metre boyunda. Portekiz bayrağı taşıyor. 623 yolcu ve 280 personel kapasiteli. 89'u iç, 8 balkonlu, 26 de-luxe dış ve 141'i standart dış kabin olmak üzere toplam 274 kabinli. Gemide 1 yüzme havuzu, 1 jakuzi, birisi ala'carte diğeri açık büfe olmak üzere 2 restoran, 5 bar, kütüphane, Internet cafe, sinema salonu, diskotek, güzellik salonu, gemi doktorunun bulunduğu sağlık ünitesi, 3 adet lounge, free shop, market, masaj ve sauna imkanı olan fitness center var. 1994 yılında yenilenen gemimizin tüm kabinlerinde TV, saç kurutma makinesi, radyo, direkt telefon, banyo ve WC mevcut."

"Gemide Türk misafirlerimiz için özellikle resepsiyon, restoran ve barlarda Türk, diğer bölümlerde ise Yunan, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Hindistan, Brezilya ve Uzakdoğu ülkelerinden oluşan personeller hizmet veriyor. Gemide yemekler uluslararası tatlardan oluşuyor. Ancak gezdiğimiz adalardaki yemek kültürü tanımak amacıyla Türk mutfağına çok yakın olan Yunan mutfağından da örnekleri bulmak tabii ki mümkün. Kabinlerimiz giriş katından itibaren başlayıp 8'inci kata kadar 15 farklı kategoriden oluşuyor. Bu da takdir edersiniz ki her bütçeye uygun kamaralar olması anlamına geliyor. Buna 'vizesiz turlar' kolaylığı da eklenince daha çok ve daha ucuz seyahat etmek isteyen kesimlerin de bütçelerine göre gemi seyahati yapma imkânı sağlamış oluyoruz. Limanlarda ve adalarda diğer gemilere nazaran kalış sürelerimiz daha uzun. Bunun nedeni de daha keyifli ve daha sindirerek gezi yapılmasına imkân sağlamaktan kaynaklanıyor."

Nerelere gidiliyor?

YUNAN SAHİLLERİ: Santorini, Mikonos, Rodos, Midilli, Selanik, Atina, Girit.

DALMAÇYA SAHİLLERİ: Dubrovnik, Kotor, Korint, Corfu, Split.

DOĞU AKDENİZ SAHİLLERİ: İskenderiye (Kahire) Beyrut, Larnaka, Laskiye ve Rodos.

Kısa Kısa

* Apextour 4 ayda 13 bin turist gezdirecek.

* 4 ayda 8-10 milyon euro ciro bekleniyor.

* Cruise turları Yunanistan'a vizesiz yapılacak.

* Dünya pazarında yaklaşık 10 milyon yolcu var.

* Gemilerin günlük kirası 180 ila 250 bin euro civarında.

www.istanbulhaber.com

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim