• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turizmciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu.

Rusya'da düzenlenen en büyük turizm ve seyahat fuarlarından kabul edilen İntourmarket'e katılan Türk turizmci ve otelciler, Rusya pazarında bu sezon çift haneli rakamlarda büyüme sağlanacağı tahmininde bulundular.

Türk turizmciler, Rusya'nın çok büyük bir ekonomi ve çok güçlü bir pazar olduğuna dikkati çekerek, 2014 yılının 2013'den geride olmayacağını dile getirdiler.

"Çift haneli rakamlarda büyüme bekliyoruz"

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Tanıtım Direktörü, Yelda Yüksel Karaca, bu yıl Rusya pazarında, çift haneli rakamlarda artış beklediklerini söyledi. 

Karaca, geçen yıl Rusya pazarında yüzde 22'lik bir artış olduğuna dikkati çekerek, "Rusya, iki ana pazardan bir tanesi ve çok büyük bir pazar. Geçen seneki artış oldukça yüksekti. Otelci arkadaşlar, aynı rakam bu sene yakalanmasa bile, iki haneli bir artışın söz konusu olduğunu söylüyorlar" dedi.

Antalyalı turizmci Özgür Tunç da erken rezervasyon yaptıranların yüksek olduğunu vurguladı.

Gelecek sezonda Rusya pazarında "çift haneli rakamlarda" büyüme sağlanacağını belirten Tunç, "Şu an için 2014 verileri bizim açımızdan oldukça olumlu. Fuar da başarılı geçiyor. Ruysa ve Türkiye arasında birtakım anlaşmalar imzanıyor. Güzel bir sezon bizi bekliyor" diye konuştu. 

"Rus turistler, Türkiye'ye yılda birden fazla gelmeli" 

Bir oteller grubunun Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Çanga, önümüzdeki turizm sezonu için Rusya'nın çok büyük ve ekonomisi çok güçlü bir pazar olduğunu ifade etti. 

Çanga, bu yıl Rusya pazarında stabil bir büyüme beklediğini kaydederek, "Rus halkıyla, Türk halkı neredeyse kaynaştı. Çok ciddi rakamlara varan evlilikler var, bu iki halkın bibirini tanımasını sağlıyor, Rusya'dan gelen misafir sayısı her geçen gün artıyor. Stabil bir artış beklentisi söz konusu. Özellikle mayıs ayı itibarıyla, seviyenin istediğimiz yerlere geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Canga, Rus turistlerin Türkiye'ye yılda birden fazla gelmeleri gerektiğini savundu.

Antalya'da faaliyet gösteren bir otelin yetkilisi Işıl Saral da önümüzdeki sezon turizm beklentileri konusunda 2013 verilerinin altında kalınmayacağını ifade etti. 

Saral, şöyle konuştu:

"Rusya'daki ekonomik durum alım gücünü biraz etkilemiş durumda. Ancak 2014 yılı 2013'ten eksi olmayacak, ne kadar artıda olduğunu sezon sonunda göreceğiz. Rusya'daki fuarlara katılarak pazar payımızı genişletmek ve kitle iletişim yollarını kullanarak insanlara ulaşmayı hedefliyoruz." 

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim