• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Keban, turizmde söz sahibi olmak istiyor

Keban, turizmde söz sahibi olmak istiyor
Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü, alabalık tesisleri ve bazı tarihi eserleriyle dikkati çeken ilçenin, turizmden daha fazla pay alması için çalışmalar yürütülüyor.

Elazığ'ın Keban ilçesi, Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü, alabalık tesisleri ve bazı tarihi eserleriyle dikkati çekiyor. İlçenin turizmden daha fazla pay alması için çalışmalar yürütülüyor.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, ilçenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Elazığ-Keban karayolundaki genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye daha fazla ziyaretçi geldiğini belirten Baskın, ilçeyi geçen yıl yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getirerek, "İlçemize gelenlerin sayısının çok daha artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İlçeye gelenlerin önce Çırçır Şelalesi'ne ve Keban Barajı'na uğradığını ifade eden Baskın, "Çırçır Şelalesi, Keban Barajı'nın yapımıyla yarı yapay, yarı doğal yolla oluşmuş bir şelaledir. Buradaki restoran tarzı tesislerde vatandaşlarımıza hizmet sunuluyor ve türlü yemek çeşitleriyle vatandaşlarımıza alabalık ikramı yapılmaktadır" diye konuştu.

Ülkede herkes tarafından bilinen Keban Barajı'nın enerji üretiminin yanı sıra ziyaretçilere görsel şölen sunduğunu belirten Baskın, barajın seyir tepelerinden izlenebildiğini ifade etti.

Sosyal Destek Programı kapsamında Kaymakamlık tarafından Keban Baraj Gölü kıyısına yaptırılan yüzer havuz ve yat limanının hizmette olduğunu anımsatan Baskın, yüzer havuza vatandaşların yaz döneminde yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Buraya sadece Elazığ'dan değil, komşu illerimizden misafirlerimiz geliyor" şeklinde konuştu.

EÜAŞ Keban İşletme Müdürlüğünce Fırat Nehri'nin kıyısına yaptırılan Yaşam Vadisi'nin kısa süre sonra hizmete gireceğini belirten Baskın, bu tesisin içerisinde futbol ve basketbol sahaları, mangal yerleri ve yürüyüş parkurları olduğunu, bu tesis sayesinde ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşündüklerini söyledi.

İlçe merkezinde 1794 yılında inşa edilen tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi'nin dönemin tüm mimari özelliklerini barındırdığını dile getiren Baskın, Denizli Kervansarayı'nın da camiyle turist akınına uğradığını söyledi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim