• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Buyerturizmden 'tur' alanlar mağdur oldu

Buyerturizmden 'tur' alanlar mağdur oldu
Uzun yıllardır turizm alanında faaliyet gösteren Apextour’un kuruluşlarından Buyerturizm’den cruise turu satın alanlar şirkete ulaşamayınca harekete geçti.

Apextuour’un kuruluşu Buyerturizmden satılan turlar karşılığında aldıkları paraları geri ödemeyen tur şirketi hakkında hem aracı acentalardan hem de tatilcilerden şikâyet aldıklarını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün, kendilerinin de herhangi bir şirket yetkilisine ulaşamadıklarını söyledi.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Apextour’un uzun yıllardır hizmet veren bir firma olduğuna vurgu yapan Gürcün, “İflas eden firma Apextour değil. Apextour’un ortak olduğu Buyerturizm adlı bir firma. Buyerturizmden kimseye ulaşılamıyor. Ancak Apextour’dan da kimseye de ulaşamıyoruz. Bize gelen bilgilere göre firma ödeme güçlüğü yaşıyordu. Ödemeleri yapamayınca bu durumda düştü” dedi. 

SEYAHAT SİGORTASINA DİKKAT

Tatilcilerin ödedikleri parayı geri alabilmesini sağlayan olanaklar olduğunu dile getiren Çetin Gürcün, tatil satın alırken zorunlu seyahat sigortası poliçesi sertifikasının alınması gerektiğini söyledi. Yasa gereği tur firmalarının zorunlu seyahat sigortası yaptırması gerektiğine dikkat çeken Gürcün, “Ancak bazı kötü niyetli firmalar sigorta yaptırmıyor. Eğer bu firma tarafından seyahat sigortası yapılmış ise mağdur olan tatilciler sigorta şirketlerine başvurarak paralarını geri alabilir” dedi.

BANKALAR GERİ ÖDEMELİ

Tüketici yasası gereği eğer satın alınan tatil gerçekleştirilmemişse tüketicinin vazgeçme hakkı bulunduğunu vurgulayan Gürcün, “Ödeme kredi kartı ile yapılmış ise tüketici bankaya başvurarak parasını geri alabilir. Banka satış yapan firmaya bu parayı ödediyse bile tüketici mağdur edilemez. Hiçbir şirket yetkilisine ulaşılamıyor olsa dahi banka bu parayı tüketiciye ödemelidir. Sonuçta hizmet bedeli, satın alınan tatil yapılmadan ödeniyor” diye konuştu.

VİZELERİ DE ALINDI

Söz konusu firmadan yurtdışı turu satın alanlar için vize hizmeti veren ismini vermek istemeyen bir kişi de şunları söyledi: “Bir acenta aracılığıyla tatil satın alanlar için vize almam istendi. Ben de ücretleri vize alacak kişilerden aldım. Hepsinde cep telefonu numaram var. Tur şirketine ulaşamayınca beni aradılar. Ancak benimde firma ile bir ilgim yok. Ben de bana vize almamı isteyen acenta yöneticisini arayarak bilgi almak istedim fakat ulaşamadım” diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim