• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TKDK kırsal turizmcileri yatırıma çağırıyor

TKDK kırsal turizmcileri yatırıma çağırıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gerekli altyapı oluşturulursa, kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir" açıklamasında bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya çağırdığını, kalkınma ajanslarının da bu kapsamdaki projelere destek verdiğini bildirdi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, kırsal turizmin, dünyada giderek ön plana çıktığını, kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir sağlanmasında önemli olduğunu ifade etti.

Özellikle Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin kırsal turizmden büyük kar sağladığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu potansiyel Türkiye'de var. Zaten milyonlarca kişi yaz aylarında köylerine, kasabalarına gidiyor ve kırsala hayat veriyor. O bölgelerde ekonomik faaliyet büyük şehirlerden gelen yazlıkçılar sayesinde sürüyor. Gerekli altyapı oluşturulursa, kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir. Dingin bir ortamda huzurlu bir tatil imkanı sağlayan kırsal turizm, kırsalda yaşayanlara yılın her mevsiminde gelir sağlayabilir, kırsalda nüfusun tutulmasına olanak verir. Kültür, doğal çevre ve tarımla bütünleşen kırsal turizm, tarımdan ayrılan sermayenin de kırsalda kalmasını sağlayabilir."

Bayraktar, ayrıca kırsal turizmin, dağ, yayla, orman, su zenginlikleri, tarımsal yapı ve yerel kültür varlığıyla deniz turizminin alternatifi ya da tamamlayıcısı olduğunu belirtti.

Çiftçinin, kırsal turizm konusunda bilgi sahibi olması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, TKDK'nın yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri bu konuda yatırım yapmaya çağırdığını, kalkınma ajanslarının da bu kapsamdaki projelere destek verdiğini ifade etti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim