• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ulusoy: Türkiye'nin geleceği turizmde

Ulusoy: Türkiye'nin geleceği turizmde
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm yatırımcılarına, turizm yatırımı yapmaları için fırsat sunan 10 şehri açıkladı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Kastamonu, Van, Kars, Trabzon, Mersin, Kütahya, Afyon, Hatay, Adana, Erzincan gibi illerimizin turizm geleceği çok parlaktır. Yatırımcılar, bu şehirlerdeki turizm yatırımı fırsatını kaçırmasın” dedi.

Türk turizminin, dünya genelinde başarıyla ilerlediğini anlatan Başaran Ulusoy, “Türkiye, dünya turizminde ilk 5’in içindedir. Türkiye’nin geleceği, turizmdir. Yatırımcılar, otel yapmaya devam etsin. Aman, nazara da gelmeyelim” diye belirtti.

TÜRSAB heyeti, 2 ve 3 Ağustos tarihleri arasında, Kastamonu’ya bir program gerçekleştirdi. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın makamına, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyeti tarafından 2 Ağustos cumartesi günü yapılan ziyarette, kentin henüz yeterince keşfedilmeyen bir turizm, tarih, kültür, doğa, sağlık, gastronomi hazinesi olduğu kaydedildi.

Kastamonu’daki 1268 konak, yatırımcıları bekliyor

Kastamonu’daki 1268 konağa, yerli ve yabancı yatırımcıları beklediklerini ifade eden Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, bu konakları yatırımcılara tahsis etmek için, her türlü kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

Kastamonu ilinin tarihi, kültürel, doğal zenginliğiyle dünyada herkesin muhakkak görmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, şunları söyledi:
“İlimizde, tarih, kültür, doğa, tarih, gastronomi, mağaralar, kanyonlar, şelaleler gibi geniş bir yelpazede, henüz yeterince keşfedilmeyen ciddi bir potansiyel var. Kastamonu’nun potansiyelini, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda daha aktif tanıtmak için, turizm atağına geçtik. Berlin, Londra, Dubai, Japonya gibi dünyanın her yerindeki fuarda, bugünden itibaren Kastamonu’yu göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Belediyenin yüzde 50 bütçesi, kültür ve turizme harcanacak

Kastamonu’nun önümüzdeki 5 yıl içinde, yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla talep göreceğini kaydeden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, belediye bütçesinin %50’sini, kültür ve turizme ayırdıklarını açıkladı. Kentin tarihi konaklar cenneti olduğuna da işaret eden Başkan Tahsin Babaş, şuana kadar 20’ye yakın kültür ve turizm projesi yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Pompeiopolis Antik Kenti’ne ilk etapta 100 bin TL kaynak

Taşköprü İlçesi’ndeki Pompeiopolis Antik Kenti’nin kazı çalışmalarının hızlanması için, ilk etapta TÜRSAB, Kastamonu Valiliği ve ilgili kurumlar tarafından 100 bin TL kaynak aktarılacağı açıkladı.

Nasrullah Cami restorasyonuna, 4 milyon TL

Osmanlı döneminin sembol eserlerinden 1506 yılında yapılan Kastamonu Nasrullah Camii’nin, sponsor Gür Yapı tarafından gerçekleştirilecek restorasyonunun, protokol imza töreni gerçekleşti. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gür Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy ve TÜRSAB heyetinin hazır bulunduğu törende, önümüzdeki yıl tamamlanması hedeflenen restorasyona, ortalama 4 milyon TL yatırım yapılacağı belirtildi.  

TÜRSAB’ın Kastamonu programında, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, TÜRSAB üyesi ve Kas-Kon Genel Başkanı H.Selami Çelebioğlu, Kastamonu Uğurlu Konakları sahibi Gülşen Kırbaş, Turizm İşverenleri Birliği Derneği Başkanı Cem Dilimel’in aralarında bulunduğu seyahat acentaları ve otelciler yer aldı.

tursab2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim