• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Tatilciler 'oy' kullanmak için geri dönüyor

Tatilciler 'oy' kullanmak için geri dönüyor
Tatilcilerin bir bölümü 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için geri dönüyor.

Turizm sektörü temsilcilerinden alınan bilgilere göre, ilk turu 10 Ağustos, ikinci turu ise 24 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde tatil rezervasyonlarında yüzde 10'un üzerinde düşüş yaşanıyor.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, tatilcilerin programlarını seçim tarihine göre yaptığını söyledi. İşler, yerli turiste hitap eden otellerde ilk tur oylamanın yapılacağı 10 Ağustos öncesinde ciddi oranda çıkışın yaşanacağını belirtti.
Ege Bölgesi'ndeki tesislerde 9-10-11 Ağustos tarihlerinde yüzde 10-13 oranında bir yerli turist kaybının yaşandığını kaydeden İşler, seçimin ertesinde otellerin yeniden yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ifade etti.
İşler, şunları söyledi:
"Tatilini Ege Bölgesi'nde geçirenler arasında seçimde oy kullanma yönünde ciddi bir talebin olduğunu görüyoruz. Tatilini yazlıklarında geçirenler arasında da bu yönde bir talep olduğunu o bölgelerdeki işletme sahiplerinden duyuyoruz. Tatilcilerin çoğu, seçimlere katılmak istiyor. Seçmenlerin oy kullanma yönündeki talebi rezervasyonlarda da görüyoruz. 10 Ağustos'taki ilk tur seçimi için otellerden 9 Ağustos'ta çıkışlar başlıyor. 11 Ağustos'a kadar Ege Bölgesi'ndeki otellerde yüzde 10-13 oranında bir yerli turist kaybı görülüyor. 11 Ağustos itibariyle talep tekrar başlıyor, 23-24 Ağustos'ta gene talep yok. Bu da seçimde insanların evlerinde olmaya özen gösterdiğini ortaya koyuyor."
İşler, yazlık bölgelerindeki işletmelerden edindikleri bilgilere göre tatilini yazlığında geçirenler arasında da "seçimde o kullanma" yönünde ciddi bir talebin olduğunu dile getirdi.
Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu ise tatilcilerin seçime katılım oranının yüksek olacağını belirtti. Tur şirketlerinin Cumhurbaşkanlığı birinci ve ikinci tur seçim tarihini dikkate alarak paketler hazırladığını kaydeden Polatoğlu, seçime denk gelen hafta sonlarına daha az paket program koyduklarını vurguladı. Yurtdışı turların çıkış tarihini pazardan pazartesiye aldıklarını, yurt içi kültür turlarında da yine pazar gününü boş bıraktıklarını dile getiren Polatoğlu, seçim tarihini bilmeden erken rezervasyon yaptıranların bir bölümünün "oy kullanacağım" diyerek tatilini iptal ettirdiğini ifade etti.
Polatoğlu, "Şirketler, tur programlarını seçimden önce bitecek ya da seçimden sonra başlayacak şekilde hazırladı. Buna rağmen iptaller var. İnsanlar genellikle oy kullanmaya dikat ediyor. 10 Ağustos tarihindeki tatil talebi, bir önceki ve bir sonraki günle karşılaştırıldığında ciddi oranda düşüş var" dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim